Пълнозърнест черешов пай

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7512060 Пълнозърнест черешов пай Пълнозърнест черешов пай www.24chasa.bg

Свеж, сочен, с дискретна кисела нотка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Изпробвах рецепта на кулинарката Гергана Аврамова, като използвах пълнозърнесто брашно и леко я префасонирах по свой вкус. Свеж, сочен, с дискретна кисела нотка, черешовият пай е идеален десерт за началото на лятото”, пише ни Наталия Панчева. 

ПРОДУКТИ

За тестото:

2 и 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно от спелта 250 г краве масло 1 ч.л. захар щипка сол

За плънката:

1 кг череши 1 ч.ч. захар 2 с.л. нишесте 1 с.л. лимонов сок 1 ванилия; пудра захар за поръсване 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме брашното със солта и захарта. Добавяме 6 с.л. ледена вода и нарязаното на кубчета студено масло. Замесваме тесто, покриваме го с прозрачно фолио и оставяме в хладилник поне за 30 минути.

Измиваме черешите за плънката и ги почистваме от костилките. Слагаме ги в тенджера заедно със 100 мл вода и варим няколко минути. Смесваме захарта с нишестето, добавяме ги към черешите и разбъркваме. Добавяме лимоновия сок и ванилията. Бъркаме плънката, докато се посгъсти, и я оставяме да изстине.

Разделяме тестото на 2 части: една, по-голяма за основа, и една, по-малка за горната декорация. Разточваме тази за основата на кора и я слагаме във форма за пай (25 см в диаметър), като покриваме дъното и стените. Вътре изсипваме плънката.

Разточваме останалото тесто и го нарязваме на ленти, които кръстосваме върху пая. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна 40-45 минути. По желание поръсваме изстиналия пай с пудра захар. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Бял хек с орехи и картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ивайло Захариев опитал специалитет, който готвят само в с. Абланица - кисело зеле с грис халва

Актьорът следва хранителен режим и спортува, за да поддържа физическата си форма Стихията на талантливия актьор Ивайло Захариев може и да е сцената, а не кулинарията, но това не означава, че няма отношение към вкусната и добре сготвена храна. Като малък винаги помагал на майка си с подготвянето на продуктите за готвене,

Торта с козунак и бишкоти

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пълнена тиква "Златна есен"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пиле саламура по северняшки

Ястие, с което да се стоплите в есенното време Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Сладкиш с бишкоти и манго

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Кристина Белчева винаги слага на семейната трапеза запалена свещ

Кулинарят в дома на музикалното семейство Белчеви е Кристина. “Това което у дома се слага на масата, зависи от няколко неща – настроението, дали се приготвя за семейството, или за гости. Винаги се съобразявам с това какво обичат те. Винаги искам да има някаква изненада. И едно от най-важните неща за мен е да е красиво поднесено”, казва тя

Руло с ананас и шоколадова глазура

Малко по-екзотичен десерт, приготвен със спирулина Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Пълнени омлети приготвени по специална японска рецепта

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Лимецов кекс с дренки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Палачинки от тиквички

Поднесени с млечен сос Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

4 рецепти за маринована риба от Бялото Мите

Капитанът от риалитито “Игри на волята” препоръчва да се приготвят винаги с прясна риба Капитанът от новото риалити на Нова тв “Игри на волята” Димитър Иванов, по-известен като Бялото Мите, е рибар от 12-годишен и знае най-добрите начини за приготвяне на риба. Той учи участниците в предаването как да ловят риба и да шият рибарски мрежи

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber