Яйца "Бенедикт" със сос холандез

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7509020 Яйца "Бенедикт" със сос холандез Яйца "Бенедикт" със сос холандез www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Холандският сос, наричан в България холандез или оландез,е една от основните съставки за яйца “Бенедикт” - много вкусна и същевременно изискана закуска, която лесно можем да си направим у дома”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

4 цели яйца

+ 3 жълтъка,

2 питки,

2 парчета шунка, бекон или друго по избор,

2 с.л. лимонов сок,

1 к.ч. хладка вода,

80 г масло,

сол,

черен пипер,

магданоз, 

малко оцет за поширане на яйцата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разполовяваме питките и ги запичаме на оребрен тиган, също и шунката или бекона. Разтопяваме маслото, но не трябва да е прекалено горещо, за да не пресечем соса.

Разбиваме жълтъците с лимона с помощта на тел на водна баня, като водата в долния съд не трябва да докосва този с яйцата. След като се образува нежна пяна, на тънка струйка с непрекъснато бъркане добавяме маслото. Овкусяваме със сол и черен пипер. Отстраняваме от котлона, но за да не се втвърди маслото, поддържаме соса топъл до сервиране.

Счупваме всяко яйце в отделна купичка. Слагаме тенджера с вода на котлона и добавяме малко оцет. След като е почти пред завиране, с въртеливо движение разбъркваме водата и от възможно най-ниска позиция изсипваме яйцата едно по едно. Готови са, когато са забулени, но задължително жълтъкът трябва да остане течен.

Подреждаме бекона върху питките, отгоре яйцата и заливаме със соса. Гарнираме със ситно нарязан магданоз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнозърнести кексчета с касис

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш с праскови и извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Патладжанени лодки с пилешко месо

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Оризов сладкиш с кафе

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ябълков сладкиш със заквасена сметана

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Панайот Панайотов не яде сладолед, за да пази гърлото си

Като малък талантливият певец Панайот Панайотов не проявявал никакъв интерес към кулинарията. Помни обаче, че бил много злоядо дете. Едно от малкото неща, които никога не отказвал, била динята. Тя и до днес е задължителна част от менюто му през лятото. А то е приготвяно от съпругата му, която е кулинарният специалист в дома им.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Фъч с глазура от грахова вода

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Желиран крем с горски плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашно сладко от розови черници

Приготвено с тръстикова захар за приятен карамелен цвят Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Сладоледени тортички

Приготвени с блат от ядки Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Ягодов тарт с бадеми

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

В Сардиния Меги Димчева опитала рибени супи, които не били в течно състояние

Вечно усмихнатата водеща на предаването “Търси се” по Би Ти Ви Меги Димчева намира време да готви почти всеки ден вече в продължение на 3 години. Тогава става майка, а синът ѝ Константин има нужда от полезна и домашно приготвена храна. “Преди това в никакъв случай не съм била кулинарка”, казва журналистката.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber