Кекс "Детство"

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7472539 Кекс "Детство" Кекс "Детство" www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Наближава един прекрасен празник 1 юни - Ден на детето. Предлагам рецепта за чудно вкусен кекс. Поднесен с домашно направена лимонада, ще зарадва всяко дете”, пише ни Веселина Великова.

ПРОДУКТИ 

4 яйца; 1 ч.ч. захар; 1/2 ч.ч. вода; 1/4 ч.ч. олио; 2 ч.ч. брашно + още за набрашняване; 1 ампула есенция с вкус на бадем или ванилия; 1 пакет бакпулвер; 3 с.л. какао; пудра захар за поръсване; масло за намазване на формата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Вадим яйцата на стайна температура. Пресяваме брашното смесено с бакплувера със сито. Сипваме го в купа заедно със захарта. Разбиваме с миксер продължително до получаването на пухкав крем, който трябва да си утрои обема.

Добавяме към него есенцията, олиото и водата и отново разбиваме. Намазваме форма за кекс с масло и посипваме с брашно добре. Изливаме 2/3 от кашата във формата. Към останалата част прибавяме какаото и разбъркваме.

Разбъркваме с шпатула. Изливаме на тънка струйка какаовата смес върху светлата и след това с вилица правим хиксове до дъното така, че да се образуват шарки и завъртулки.

Печем в загрята на 170 градуса фурна до суха клечка. Вадим го и го обръщаме след като е леко изстинал, върху голяма чиния. Поръсваме с пудра захар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Теди Кацарова приготвила картофена супа с крутони още преди да стане ученичка

Талантливата Теди Кацарова може да ви омагьоса не само с гласа си, но и с уменията си в кухнята. Тя готви още от малка и няма как да бъде другояче, имайки предвид, че израства около майката на баща си, която била страхотна кулинарка. “Знаете, че едно време нищо не се продаваше готово и жените бяха принудени да измислят от нищо нещо.

Бисквитени пастички "Домино"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Брауни бисквити с черен шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Отворен картофен пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Трайфъл с летни плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш с праскови и извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Патладжанени лодки с пилешко месо

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Оризов сладкиш с кафе

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ябълков сладкиш със заквасена сметана

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кошнички с малинов сладолед

Гарнирани с ядки и прясна мента Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Панайот Панайотов не яде сладолед, за да пази гърлото си

Като малък талантливият певец Панайот Панайотов не проявявал никакъв интерес към кулинарията. Помни обаче, че бил много злоядо дете. Едно от малкото неща, които никога не отказвал, била динята. Тя и до днес е задължителна част от менюто му през лятото. А то е приготвяно от съпругата му, която е кулинарният специалист в дома им.

Фъч с глазура от грахова вода

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber