Шоколадов сладкиш с ликьор

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7464490 Шоколадов сладкиш с ликьор Шоколадов сладкиш с ликьор www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Неустоим, апетитен, различен, с наситен вкус на какао и шоколад. Усеща се и ароматът на ликьора, маслеността също”, пише ни Веселина Великова.

ПРОДУКТИ 

40 г масло, 70 г майонеза, 5 с.л. ликьор амарето, 100 г захар, 200 г брашно, 100 мл топла вода, 1/2 бакпулвер, 1 к.л. сода за хляб, 1 яйце, 4 с.л. какао, 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно за намазване на тавата

За глазурата:

40 г черен шоколад, 2 с.л. масло, 6 с.л. прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме в купа яйцето и захарта до гъст пухкав крем. Добавяме майонезата и маслото и отново разбиваме. Наливаме топлата вода, ликьора и какаото. Отново ги разбиваме.

Прибавяме бакпулвера и содата. Слагаме и пресятото брашно. Отново разбиваме до получаването на еднородна смес. Намазваме огнеупорна тава с масло и я набрашняваме.

Изсипваме в нея сместа и я заглаждаме. Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечка дали десертът се е изпекъл. Оставяме го да изстине.

Обръщаме го в чиния. На водна баня разтопяваме черния шоколад. Прибавяме маслото и прясното мляко. Разбъркваме до гладък течен крем, с който намазваме десерта със силиконова шпатулка. Оставяме го да стегне за 3-4 часа. Поднасяме го на парчетата, поръсени с какао.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ягодово изкушение

Сладкиш с плодов аромат и леко кисел вкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Яйца "Бенедикт" със сос холандез

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пикантни картофи с пармезан

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш "Нежност"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Гюзлеми с кашкавал и магданоз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Палачинки с бразилски орех

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Ягодов чийзкейк без печене

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кекс с шоколад и ягоди

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Тарт с аспержи, пилешко и сметана

Вкусно пролетно предложение Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Черешово брауни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Австрийската кухня на победителката в "Мастършеф" Радка Булман не остава без чубрица

“Откакто се помня, винаги съм била около печката и готвя”, казва победителката в петия сезон на “Мастършеф” Радка Булман. За интереса към кулинарията е виновна майка ѝ. Тя всеки път, щом припарела до кухнята, се връщала с някоя вкусна манджа. “Покрай нея и аз се влюбих в готвенето”, казва Булман. Специалитетът ѝ бил мусаката.

Био пазар и готварско училище за деца на 1 юни в София

Атрактивното събитие ще популяризира българските биопродукти Забавен, образователен и много вкусен – такъв ще бъде Денят на детето за малчуганите и техните родители, които посетят специално организирания пазар на продукти на органичното земеделие. Той ще се проведе на 1 юни в парка „Заимов“, до театър „София“,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber