Ягодови пандишпанки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7464475 Ягодови пандишпанки Ягодови пандишпанки www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви една сладка фантазия с дъх на ягоди”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

4 яйца, 1 ч.ч. захар

1 ч.ч. пълнозърнесто брашно от елда

ванилия или ванилова захар

олио за намазване

брашно и пудра захар за поръсване

ягоди (може замразени)

равни части заквасена сметана и натурален шоколад за крема

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме с миксер яйцата със захарта, докато сместа се увеличи почти тройно. Постепенно добавяме пресятото брашно с ванилията, като разбъркваме ръчно.

Разливаме тестото, оформяйки кръгчета върху застлана с намазнена и набрашнена хартия за печене тава. Отгоре поставяме тънки резенчета ягоди (ако са замразени, ги оставяме да се размразят леко).

Печем във фурна на 180 градуса около 30 минути. Смесваме сметаната с разтопения на водна баня шоколад. С получения крем намазваме пандишпанките и ги слепваме две по две.

Оставяме ги в хладилник, за да стегне кремът. По желание може да гарнираме с разтопен шоколад или да поръсим с пудра захар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пиле "Стафидо"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пилешки жулиени в мляко

Приготвени с топено сирене и кисели краставички Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Кремсупа от шарен боб

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бял хек с орехи и картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ивайло Захариев опитал специалитет, който готвят само в с. Абланица - кисело зеле с грис халва

Актьорът следва хранителен режим и спортува, за да поддържа физическата си форма Стихията на талантливия актьор Ивайло Захариев може и да е сцената, а не кулинарията, но това не означава, че няма отношение към вкусната и добре сготвена храна. Като малък винаги помагал на майка си с подготвянето на продуктите за готвене,

Пълнена тиква "Златна есен"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пиле саламура по северняшки

Ястие, с което да се стоплите в есенното време Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Галактобуреко

Гръцка рецепта за сиропиран сладкиш Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Сладкиш с бишкоти и манго

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Кристина Белчева винаги слага на семейната трапеза запалена свещ

Кулинарят в дома на музикалното семейство Белчеви е Кристина. “Това което у дома се слага на масата, зависи от няколко неща – настроението, дали се приготвя за семейството, или за гости. Винаги се съобразявам с това какво обичат те. Винаги искам да има някаква изненада. И едно от най-важните неща за мен е да е красиво поднесено”, казва тя

Руло с ананас и шоколадова глазура

Малко по-екзотичен десерт, приготвен със спирулина Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Пълнени омлети приготвени по специална японска рецепта

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber