Как да избираме и подготвяме месото за скара

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7450309 Как да избираме и подготвяме месото за скара Как да избираме и подготвяме месото за скара www.24chasa.bg

Ето че дойде най-хубавото време от годината! Времето, в което може да отворим широко прозорците, да излезем на терасата, да запалим барбекюто или направо да хукнем към някоя зелена поляна и да опънем одеялото за пикник. Преди това е необходимо само да минем през някой от магазините на BILLA. В момента там барбекюто е звездата на сезона, а всеки, който иска да бъде кралят на барбекюто, може да го направи много лесно. На първо място, защото в BILLA може да откриете свежо месо с гарантиран 100% български произход, а това е една от най-важните предпоставки за перфектното барбекю. Също така, във веригата се предлагат висококачествени съдове и прибори, важни за приготвянето на грила. И колкото по-често посещавате магазина и пазарувате от невероятното му разнообразие, толкова по-достъпни ще бъдат тези продукти за вас.

Добрата новина в BILLA днес

С всяка покупка в BILLA в периода 09.05.2019 – 10.07.2019 вие събирате промо точки, които ще ви дадат невероятна отстъпка от 50% при покупката на съдове и прибори за грил от серията Chop&Grill. Предлаганите от лоялната програма продукти са произведени в Белгия и са едни от първите „здравословни“ керамични незалепващи съдове за готвене. Благодарение на несъдържащото токсични химикали керамично покритие Thermolon, съдовете и приборите, които може да откриете в BILLA, предлагат на клиентите здравословна алтернатива на традиционните незалепващи покрития.

Разбира се, супер качествените съдове и ножове в BILLA са от висок клас, но вие имате възможност да ги купите с уникални отстъпки. За всеки 10 лева, похарчени в магазините от веригата, ще получавате по една промо точка. Съберете достатъчно точки и ще може да се оборудвате с висококачествени прибори и съдове за грил на половин цена! В серията ще намерите нож за месо, универсален нож, сантоку нож, нож за хляб, за зеленчуци също, комплект от вилица и нож за месо, комплект за пържоли, щипки за скара, грил тиган, барбекю тава за печене и дървена мелница. Всички продукти от програмата можете да откриете тук: https://www.billa.bg/promocii/chopundgrill/loyalna-programa-chopundgrill

След като се сдобиете с висококачествени съдове и ножове, благодарение на кампанията на BILLA, трябва само да изберете продуктите за барбекю и да ги овкусите.

Трите най-важни правила при избора на месо за барбекю

1. Барбекю се прави само с прясно месо. Забравете за замразени пържолки и други компромиси. След като бъде замразено, водата в месото става на кристали, които разкъсват влакната му. Това нарушава не само неговата структура, но и вкусовите му качества. Освен това, при размразяване, соковете изтичат и месото ще стане сухо и жилаво. В BILLA няма да откриете месо, което да ви разочарова, така че само решете какъв вид да е.

2. Изберете шарено месо също така. Сланината възпрепятства соковете да изтичат и така пържолите стават много по-сочни. Ако тя все пак ви притеснява, изпечете ястието си с тях и ги премахнете след това. Внимавайте само за това, при изтичане на сланината, да не се увеличи пушекът, защото в месото, приготвено на прекалено висока температура, се образуват два химикала с потенциално канцерогенно действие.

3. Изберете парчета с еднаква дебелина от единия до другия край. Ако пържолата е по-дебела в единия край, там тя ще остане сурова, докато другият край може да изгори. Затова е важно да разполагате с добри ножове, които да отрежат идеалните парчета. Хубавите ножове са важни и ако правите шишчета – при тях също парчетата е добре да бъдат с еднаква големина. Перфектната хапка може да се постигне с хубави ножове от лоялната програма на BILLA Chop&Grill, при това с 50% отстъпка.

Кои са най-подходящите меса

Ако сте начинаещи на скарата, не залитайте към телешкото. Започнете с пиле и прасе. Рибата също става изключително вкусна на скара.

Всяка част на пилето може да бъде приготвена на скара, а рибата обикновено се пече цяла. Когато готвите свинско, заложете на месото от врата и от бута – то е шарено и крехко едновременно.

Не пропускайте да мариновате месото поне за 30 минути преди да го хвърлите в тавата или на скарата. Така то ще стане по-сочно, по-вкусно и с повече характер. Освен това, редица изследвания твърдят, че маринованото месо е по-полезно. Всевъзможни са вариантите за марината, но основната съдържа: зехтин, лимонов сок, сол, черен пипер. Експериментирайте и добавете кетчуп, горчица, къри, кимион, мащерка, мед, пушен червен пипер и т.н.

Повече за лоялната програма на BILLA CHOP&GRILL може да разберете тук: https://www.billa.bg/promocii/chopundgrill/loyalna-programa-chopundgrill

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Бадемов сладкиш с ягоди

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Шоколадов сладкиш с ликьор

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ягодови пандишпанки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ципура с чери домати

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Нахутени мъфини с череши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Как да избираме и подготвяме месото за скара

Ето че дойде най-хубавото време от годината! Времето, в което може да отворим широко прозорците, да излезем на терасата, да запалим барбекюто или направо да хукнем към някоя зелена поляна и да опънем одеялото за пикник. Преди това е необходимо само да минем през някой от магазините на BILLA. В момента там барбекюто е звездата на сезона, а всеки,

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Кокоски с нахутена вода

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Лимонови сладки

Приготвени със сушени смокини Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

След като опитал дивечово месо, Венци Мартинов прекарал нощ в болница

Комикът наскоро опитал конски мезета, харесал вкуса им Едно от любимите хобита на комика Венци Мартинов е да пътува из страната, като се спира не само в по-големите градове, но и в малките села. Точно в тях е опитвал различни вариации на българските традиционни ястия. “Най-много ми харесват тези, свързани с мезетата от всички краища на страната,

Киш лорен

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Гнезда от кайма с пъдпъдъчи яйца

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Банички с рукола и лапад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber