Как да избираме и подготвяме месото за скара

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7450309 Как да избираме и подготвяме месото за скара Как да избираме и подготвяме месото за скара www.24chasa.bg
Как да избираме и подготвяме месото за скара

Ето че дойде най-хубавото време от годината! Времето, в което може да отворим широко прозорците, да излезем на терасата, да запалим барбекюто или направо да хукнем към някоя зелена поляна и да опънем одеялото за пикник. Преди това е необходимо само да минем през някой от магазините на BILLA. В момента там барбекюто е звездата на сезона, а всеки, който иска да бъде кралят на барбекюто, може да го направи много лесно. На първо място, защото в BILLA може да откриете свежо месо с гарантиран 100% български произход, а това е една от най-важните предпоставки за перфектното барбекю. Също така, във веригата се предлагат висококачествени съдове и прибори, важни за приготвянето на грила. И колкото по-често посещавате магазина и пазарувате от невероятното му разнообразие, толкова по-достъпни ще бъдат тези продукти за вас.

Добрата новина в BILLA днес

С всяка покупка в BILLA в периода 09.05.2019 – 10.07.2019 вие събирате промо точки, които ще ви дадат невероятна отстъпка от 50% при покупката на съдове и прибори за грил от серията Chop&Grill. Предлаганите от лоялната програма продукти са произведени в Белгия и са едни от първите „здравословни“ керамични незалепващи съдове за готвене. Благодарение на несъдържащото токсични химикали керамично покритие Thermolon, съдовете и приборите, които може да откриете в BILLA, предлагат на клиентите здравословна алтернатива на традиционните незалепващи покрития.

Разбира се, супер качествените съдове и ножове в BILLA са от висок клас, но вие имате възможност да ги купите с уникални отстъпки. За всеки 10 лева, похарчени в магазините от веригата, ще получавате по една промо точка. Съберете достатъчно точки и ще може да се оборудвате с висококачествени прибори и съдове за грил на половин цена! В серията ще намерите нож за месо, универсален нож, сантоку нож, нож за хляб, за зеленчуци също, комплект от вилица и нож за месо, комплект за пържоли, щипки за скара, грил тиган, барбекю тава за печене и дървена мелница. Всички продукти от програмата можете да откриете тук: https://www.billa.bg/promocii/chopundgrill/loyalna-programa-chopundgrill

След като се сдобиете с висококачествени съдове и ножове, благодарение на кампанията на BILLA, трябва само да изберете продуктите за барбекю и да ги овкусите.

Трите най-важни правила при избора на месо за барбекю

1. Барбекю се прави само с прясно месо. Забравете за замразени пържолки и други компромиси. След като бъде замразено, водата в месото става на кристали, които разкъсват влакната му. Това нарушава не само неговата структура, но и вкусовите му качества. Освен това, при размразяване, соковете изтичат и месото ще стане сухо и жилаво. В BILLA няма да откриете месо, което да ви разочарова, така че само решете какъв вид да е.

2. Изберете шарено месо също така. Сланината възпрепятства соковете да изтичат и така пържолите стават много по-сочни. Ако тя все пак ви притеснява, изпечете ястието си с тях и ги премахнете след това. Внимавайте само за това, при изтичане на сланината, да не се увеличи пушекът, защото в месото, приготвено на прекалено висока температура, се образуват два химикала с потенциално канцерогенно действие.

3. Изберете парчета с еднаква дебелина от единия до другия край. Ако пържолата е по-дебела в единия край, там тя ще остане сурова, докато другият край може да изгори. Затова е важно да разполагате с добри ножове, които да отрежат идеалните парчета. Хубавите ножове са важни и ако правите шишчета – при тях също парчетата е добре да бъдат с еднаква големина. Перфектната хапка може да се постигне с хубави ножове от лоялната програма на BILLA Chop&Grill, при това с 50% отстъпка.

Кои са най-подходящите меса

Ако сте начинаещи на скарата, не залитайте към телешкото. Започнете с пиле и прасе. Рибата също става изключително вкусна на скара.

Всяка част на пилето може да бъде приготвена на скара, а рибата обикновено се пече цяла. Когато готвите свинско, заложете на месото от врата и от бута – то е шарено и крехко едновременно.

Не пропускайте да мариновате месото поне за 30 минути преди да го хвърлите в тавата или на скарата. Така то ще стане по-сочно, по-вкусно и с повече характер. Освен това, редица изследвания твърдят, че маринованото месо е по-полезно. Всевъзможни са вариантите за марината, но основната съдържа: зехтин, лимонов сок, сол, черен пипер. Експериментирайте и добавете кетчуп, горчица, къри, кимион, мащерка, мед, пушен червен пипер и т.н.

Повече за лоялната програма на BILLA CHOP&GRILL може да разберете тук: https://www.billa.bg/promocii/chopundgrill/loyalna-programa-chopundgrill

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ябълков щрудел с плодов конфитюр

Ябълков щрудел с плодов конфитюр

Приготвен с канела и натрошени орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Бял хек със зеленчуци

Бял хек със зеленчуци

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Иван Яхнаджиев

Италианската храна напомня на Иван Яхнаджиев за бодиарта

Според художника Иван Яхнаджиев, който много време е прекарал в Италия, защото там работи синът му, начинът на хранене в страната се приема като религия. “Италианците са го превърнали в нещо не само физически важно за човека, както повечето българи го възприемат в забързания ни живот”, казва Яхнаджиев

Чеснова крем супа с бяло вино

Чеснова крем супа с бяло вино

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сърца с пълнеж от канела

Сърца с пълнеж от канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пиле с бамбук по китайски

Пиле с бамбук по китайски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Бърз десерт с лешници и бадеми

Бърз десерт с лешници и бадеми

Приготвен с киви, ягоди и банани Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Новият сезон на Hell's Kitchen започва на 25 февруари по Нова тв Бабата на шеф Виктор Ангелов пробужда интереса му към кулинарията още от дете. При нея, в едно монтанско село, той прекарвал летата си. “Тя много обичаше да готви за мен, и то само с продукти от градината и стопанството. Имахме кокошки, овце, кози, прасета и всякакъв зарзават

Шоколадова торта с ягодов крем

Шоколадова торта с ягодов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сърца от картофи, спанак и ориз

Сърца от картофи, спанак и ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бисквитена торта с крем от тахан халва

Бисквитена торта с крем от тахан халва

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Зарезански просеник с лук и сланина

Зарезански просеник с лук и сланина

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber