Киш лорен

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7443969 Киш лорен Киш лорен www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Според легенда киш лорен е дело на пестелива немска домакиня, която застлала с остатъците от тестото, замесено за хляб, тавичка и го заляла със смес от пушен бекон, яйца и сметана. След време хлебното тесто било заменено от маслено или многолистно”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

225 г многолистно тесто

1 обезкостено пушено пилешко бутче

100 г течна сметана

1/2 връзка зелен лук

250 г микс от сирена (горгонзола, грана падано и бяло саламурено сирене)

3 яйца

риган,черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разстиламе тестото в правоъгълна тавичка, като гледаме да се образува борд. Запичаме го за около 7-8 минути, като го затискаме с друга тавичка, за да не се надуе.

Запържваме през това време лука и пушеното пилешко месо. В купа разбиваме яйцата и сметаната.

Добавяме към тях сирената и подправяме. Аз не овкусявам със сол заради голямото количество сирена. Към тази смес прибавяме и запържените лук и пиле.

Разбъркваме добре и заливаме с нея тестото. Печем за около 25-30 минути и кишът е готов за хапване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Сладкиш с грозде и орехи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Мъфини розички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Фестивалът на розовия домат срещна висшата кулинария с автентичните български храни

Добра храна, добри приятели, тонове от добро настроение и розови домати съпътстваха 3-тото издание на Фестивала на розовия домат в София, който събра на едно място най-добрите фермери, производители на розови домати, популярни ресторанти като Андре, Космос и Кармаре, както и хиляди почитатели на автентичната българска кухня и храна.

Ахо бланко

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Царевични питки с извара и копър

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Таня Богомилова не опитва храната, докато готви - прави го съпругът й

Олимпийската шампионка по плуване има афинитет към печивата. Умее да меси козунаци и да точи кори Aко олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова не бе поела по пътя на спорта, най-вероятно би избрала кулинарията. “Мога да стоя цял ден в кухнята”, казва тя. Тази ѝ страст се заражда още от дете.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Мъфини с тиквичка и царевица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Маслени бисквити с лешници

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сладкиш със сини сливи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Плодова пита с шоколад

Приготвена със смокини, къпини и орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Тънкостите на грила с дървени въглища

В поредица от статии нашата съвместна рубрика с Lidl ви запозна с тънкостите на грила, с това кои са най-подходящите продукти за грил, как се приготвят перфектните ребърца и пържоли. Направихме дори и шумно грил парти с приятели. За да е пълна вкусната ни лятна програма обаче, трябва да научим и потребностите на грила на дървени въглища.

Скариди саганаки по гръцки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber