Постни нахутени козуначета

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7419431 Постни нахутени козуначета Постни нахутени козуначета www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“В разгара на Страстната седмица и преди Разпети петък, когато е най-строгият пост, предлагам рецепта за козуначета без яйца и краве мляко”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ

200-250 г брашно от нахут, 200 г бяло пшенично брашно, 200 мл растително мляко или изворна вода, 100 г захар + още за поръсване, 100 г стафиди, 50 мл олио + още малко за намазване на тестото, 1/2 кубче прясна мая, 1 с.л. коняк, 1 ванилия, настъргана кора от 1 лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Размиваме маята в 2-3 с.л. хладка вода с 1/2 ч.л. захар и 1/2 с.л. брашно и я оставяме да шупне. Затопляме растителното мляко или водата и вътре сипваме захарта, за да се разтопи. Пресяваме брашната заедно и в 2/3 от тях оформяме кладенче.

Изливаме в него постепенно млякото със захарта, олиото, шупналата мая, лимоновата кора и коняка. Замесваме тесто, докато престане да лепне, като добавяме по малко от останалото брашно. Удряме тестото в плота 100 пъти – 2 пъти по 50 с малко месене между двете.

Оформяме го на топка, намазваме го с олио, покриваме със стреч фолио и оставяме да втасва поне 1 час на топло. Разделяме тестото на 4 части. От всяка част правим по 4 фитилчета, слагаме вътре от накиснатите в коняк стафиди и сплитаме козуначе.

Слагаме козуначетата в намазнени и набрашнени формички с диаметър около 10 см и ги оставяме да втасват още 1 час. Отгоре лекичко ги мажем с олио, поръсваме със захар и печем на 160-180 градуса 20-25 минути.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Отвъд месото – вкусът в бъдеще време!

Бъргърите и наденичките на Бионд Мийт, предлагани от МЕТРО, са апетитна алтернатива за изхранването на планетата Искате ли да опитате това, което Леонардо ди Каприо, Бил Гейтс и създателите на Twitter Евън Уилямс и Биз Стоун предпочитат на своята трапеза? Тогава проверете в Интернет за бургерите и наденичките на Бионд Мийт – американската компания

Перфектните пържоли на грил (+ рецепта)

След като вече готвихме ребърца на грил, дойде време на пържолите. Абсолютната класика! Няма да е никак сложно, защото в съвместната ни рубрика с Lidl вече ви запознахме със златните правила на грила. Дори и начинаещите кулинари получиха ценни напътствия за това как да се превърнат бързо в грил майстори.

Лятна разядка с кашу

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Листенца от тиквички с гауда

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Най-страхотните ребра на грил

Кой не обича ребра на грил?! И понеже плуваме в най-лежерното време на годината, може да си позволим да ги приготвим бавно и с кеф на открито, да ги споделим с приятели и семейството си, да им се наслаждаваме на терасата, сред природата и дори на плажа. От съвместната ни рубрика с Lidl вече научихте основните техники за приготвяне на грил,

Доматени парти бутчета

Подправени с червен пипер, бяло вино и дафинов лист Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Бадемови панички с плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Когато тръгвала за Америка, Нора Шопова слагала в куфара българска шарена сол

Водещата на прогнозата за времето по Нова тв Нора Шопова обича да готви и често в дома ѝ ухае на домашни гозби, макар да има все по-малко време за това. Любовта към кулинарията Шопова наследява от майка си и баба си. Убедена е, че сред важните неща за вкусната гозба са домашните продукти. “В малкия град голяма част от продуктите са домашни

Шиш кебап

Рецепта, с която ще направите най-доброто барбекю Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Начинаещ на грила? Мисията е възможна

Слънцето е толкова жарко, че за да уеднаквим вътрешната си температура с тази на въздуха, понякога е най-добре да стоим близо до открит огън. Нека си признаем, че през лятото на всички ни се ще да прекараме повече време от дните и вечерите си с приятели, вдигащи тостове със студени бири, акомпанирани от сочни пържоли.

Пълненa пантофка от патладжан

Приготвена с домат и моцарела Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Банички мъфини

Бърза и вкусна закуска Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber