Козунак с червени боровинки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7413669 Козунак с червени боровинки Козунак с червени боровинки www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Настъпи сезонът на козунаците, затова ви предлагам два пухкави, ароматни, със златистокафява коричка”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

1 кг брашно тип 500, 250 мл прясно мляко, 3 яйца, 125 г масло, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 20 г жива мая на кубче, 15 г бакпулвер, 1 щипка сол, ванилия

За плънката: 100 г сушени червени боровинки, 100 г орехови ядки

1 жълтък за намазване и кристална захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтваряме маята в хладкото мляко заедно с 5 с.л. брашно, солта и 1 к.л. захар. Разбъркваме до получаването на гъста каша и оставяме да престои около 45 мин, докато шупне маята. Прибавяме яйцата, маслото, олиото, захарта, бакпулвера, ванилията и разбъркваме добре.

Сипваме постепенно брашното и размесваме до получаването на гладко и меко тесто. Оставяме го в дълбока купа, покрита със стречфолио и памучна кърпа да втасва 2 часа. Разделяме го на 2 топчета, които отново премесваме. От всяко правим по 3 по-малки и ги разстиламе на широки ленти. 

Слагаме в средата на всяка по цялата им дължина от боровинките и от орехите. Завиваме ги на руло, така че плънката да си остане в средата, и от рулата сплитаме две плитки. Слагаме ги в застлана с хартия за печене форма и оставяме да втасват, докато увеличат обема си двойно.

Намазваме козунаците с жълтъка, поръсваме ги със захар и печем на 180 градуса. При нужда ги покриваме с алуминиево фолио, за да не прегорят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Отвъд месото – вкусът в бъдеще време!

Бъргърите и наденичките на Бионд Мийт, предлагани от МЕТРО, са апетитна алтернатива за изхранването на планетата Искате ли да опитате това, което Леонардо ди Каприо, Бил Гейтс и създателите на Twitter Евън Уилямс и Биз Стоун предпочитат на своята трапеза? Тогава проверете в Интернет за бургерите и наденичките на Бионд Мийт – американската компания

Перфектните пържоли на грил (+ рецепта)

След като вече готвихме ребърца на грил, дойде време на пържолите. Абсолютната класика! Няма да е никак сложно, защото в съвместната ни рубрика с Lidl вече ви запознахме със златните правила на грила. Дори и начинаещите кулинари получиха ценни напътствия за това как да се превърнат бързо в грил майстори.

Лятна разядка с кашу

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Листенца от тиквички с гауда

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Най-страхотните ребра на грил

Кой не обича ребра на грил?! И понеже плуваме в най-лежерното време на годината, може да си позволим да ги приготвим бавно и с кеф на открито, да ги споделим с приятели и семейството си, да им се наслаждаваме на терасата, сред природата и дори на плажа. От съвместната ни рубрика с Lidl вече научихте основните техники за приготвяне на грил,

Доматени парти бутчета

Подправени с червен пипер, бяло вино и дафинов лист Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Бадемови панички с плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Когато тръгвала за Америка, Нора Шопова слагала в куфара българска шарена сол

Водещата на прогнозата за времето по Нова тв Нора Шопова обича да готви и често в дома ѝ ухае на домашни гозби, макар да има все по-малко време за това. Любовта към кулинарията Шопова наследява от майка си и баба си. Убедена е, че сред важните неща за вкусната гозба са домашните продукти. “В малкия град голяма част от продуктите са домашни

Шиш кебап

Рецепта, с която ще направите най-доброто барбекю Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Начинаещ на грила? Мисията е възможна

Слънцето е толкова жарко, че за да уеднаквим вътрешната си температура с тази на въздуха, понякога е най-добре да стоим близо до открит огън. Нека си признаем, че през лятото на всички ни се ще да прекараме повече време от дните и вечерите си с приятели, вдигащи тостове със студени бири, акомпанирани от сочни пържоли.

Пълненa пантофка от патладжан

Приготвена с домат и моцарела Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Банички мъфини

Бърза и вкусна закуска Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber