Лапад с ориз на фурна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7409057 Лапад с ориз на фурна Лапад с ориз на фурна www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Отново сме на код “зелено”. Предлагам ви рецепта за лесно и вкусно ястие, което ще ни помогне да пречистим организма си и да се заредим с енергия”, пише ни Мила Нешева.

ПРОДУКТИ 

1 ч.ч. ориз

1 голяма купа листа от лапад

1 глава стар лук

няколко стръка пресен лук и чесън

зелени подправки по избор - магданоз, джоджен, калоферче

2-3 с.л. олио

сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме добре листата от лапад. Бланшираме ги за кратко в кипяща вода.

Охлаждаме ги, отцеждаме ги внимателно и ги нарязваме. Запържваме нарязания лук в мазнината, добавяме ориза и запържваме, докато стане стъклен.

Наливаме около 3 ч.ч. вода, прибавяме нарязания лапад и зелените подправки. Осоляваме и разбъркваме.

Слагаме ястието в загрята на около 200 градуса фурна и печем до готовност. Ако не постите, при сервиране може да добавите лъжица заквасена сметана или гъсто кисело мляко.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Отворен картофен пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Трайфъл с летни плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пълнозърнести кексчета с касис

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш с праскови и извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Патладжанени лодки с пилешко месо

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ябълков сладкиш със заквасена сметана

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Кошнички с малинов сладолед

Гарнирани с ядки и прясна мента Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Панайот Панайотов не яде сладолед, за да пази гърлото си

Като малък талантливият певец Панайот Панайотов не проявявал никакъв интерес към кулинарията. Помни обаче, че бил много злоядо дете. Едно от малкото неща, които никога не отказвал, била динята. Тя и до днес е задължителна част от менюто му през лятото. А то е приготвяно от съпругата му, която е кулинарният специалист в дома им.

Фъч с глазура от грахова вода

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Желиран крем с горски плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашно сладко от розови черници

Приготвено с тръстикова захар за приятен карамелен цвят Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Сладоледени тортички

Приготвени с блат от ядки Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber