Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Реших да разнообразя постната трапеза с едни азиатски спагети, или така наречените нудъли”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
250 г нудъли от елда
300 г гъби
1 червена чушка
1 стрък зелен лук
тофу
чесън
соев сос
варена царевица
зехтин
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме съд с подсолена вода и изчакваме да заври. Прибавяме нудълите и ги оставяме на среден огън за 5-6 минути.
Отцеждаме ги и от тях оформяме нещо като гнездо. В него слагаме гъбите, които предварително сме нарязали на филийки, мариновани с малко зехтин и сол, печени на сух тиган с наситнен чесън, парченца тофу и соев сос.
Поръсваме със ситно нарязания зелен лук, нарязаната на ситни кубчета червена чушка и зърна варена царевица.
Сервираме нудълите, докато са още топли, и ги хапваме с апетит.