Терин с коприва

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7395761 Терин с коприва Терин с коприва www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Време е да включим в менюто си повече зелени продукти, затова ви предлагам рецепта за терин с коприва”, пише ни Мила Нешева.

ПРОДУКТИ 

1 купа коприва - около 150 г

200 г царевичен грис

няколко стръка зелен лук и магданоз

1 морков

2-3 печени червени чушки

5-6 с.л. олио или зехтин

150 г сирене (за постен вариант на ястието може да го пропуснете)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме лука и моркова на ситно и ги задушаваме в 2-3 с.л. от мазнината. Измиваме копривата, попарваме я с вряла вода, отцеждаме я и я нарязваме.

Добавяме я при лука и морковите и задушаваме за няколко минути. Осоляваме и поръсваме с магданоз или други зелени подправки.

Настъргваме сиренето и застиламе с фолио продълговата кексова форма с дължина около 23 см. Кипваме 800 мл вода или зеленчуков бульон, добавяме 2-3 с.л. олио и изсипваме царевичния грис. Осоляваме и бъркаме, докато сместа се сгъсти.

Изсипваме около 1/3 от нея във формата, притискаме добре и добавяме копривената смес. Следва нов пласт полента, след което слагаме нарязаните и овкусени печени чушки и настърганото сирене. Завършваме с полента, притискаме добре и оставяме да изстине. След няколко часа объръщаме формата, отстраняваме фолиото и сервираме.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Постни нахутени козуначета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Козуначени рула със стевия

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Козунак с червени боровинки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

10 рецепти с агнешко за незабравим Великден

Великден наближава, а след него се задава и Гергьовден. Ако сте любители на вкусното агнешко, традиционно за тези два празника, и сте решили тази година да зарадвате с нещо малко по-различно вашите близки, тук ще откриете няколко вкусни и нестандартни рецепти, част от книгата „Ястия с агнешко”. Агнешкото е традиционно за българската трапеза и

За силен имунитет световно признатият шеф готвач Андрей Стоилов препоръчва месо, риба и бобови растения

Без съмнение шеф Андрей Стоилов е един от най-добрите кулинари в България. Като такъв има професионален поглед над развитието на българската кухня. “Все още, и за щастие, нашата нация спазва традициите и така би трябвало да бъде”, казва той. Подчертава, че в последно време традицията се преплита с иновацията.

Ръжени кифлички с ягоди

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Нудъли от елда с гъби

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Картофи с босилек и чери домати

Вкусно и бързо за приготвяне постно ястие Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Спаначени банички с картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Терин с коприва

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кексова торта с ананас

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пияни локумки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber