Гъбени фусили с чесън

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7383187 Гъбени фусили с чесън Гъбени фусили с чесън www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам ви едни къдрави макарони с гъби и подправки, но понеже на плика пише фусили, нека да сме модерни”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

За 2 порции:

7-8 големи печурки

3 с.л. олио

1 ч.ч. фусили

1 ч.л. пресен копър

2-3 скилидки чесън или щипка сух или гранулиран

1/2 зелена чушка

1/2 червена чушка

1/2 морков

2 с.л. олио

сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме чушките и моркова на дребни парченца и ги задушаваме до омекване в половината количество олио. Почистваме, измиваме, обелваме и нарязваме на едри филии гъбите, които задушаваме в останалата мазнина до пълното изпаряване на водичката, която те си пускат.

Отстраняваме ги от котлона, когато започнат да се пържат. Овкусяваме с чесъна и копъра. Осоляваме на вкус и разбъркваме добре.

Сваряваме фусилите в солена вода до готовност, като в нея сипваме малко олио, за да не се слепят по време на варенето. Измиваме ги в гевгир под течаща студена вода, след което ги смесваме с морковите, чушките и гъбите.

Разбъркваме ги много внимателно и ги сервираме с питие, което душата ни иска. Препоръчвам охладено бяло вино.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ципура с чери домати

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Нахутени мъфини с череши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свинско с лук на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Как да избираме и подготвяме месото за скара

Ето че дойде най-хубавото време от годината! Времето, в което може да отворим широко прозорците, да излезем на терасата, да запалим барбекюто или направо да хукнем към някоя зелена поляна и да опънем одеялото за пикник. Преди това е необходимо само да минем през някой от магазините на BILLA. В момента там барбекюто е звездата на сезона, а всеки,

Кокоски с нахутена вода

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

След като опитал дивечово месо, Венци Мартинов прекарал нощ в болница

Комикът наскоро опитал конски мезета, харесал вкуса им Едно от любимите хобита на комика Венци Мартинов е да пътува из страната, като се спира не само в по-големите градове, но и в малките села. Точно в тях е опитвал различни вариации на българските традиционни ястия. “Най-много ми харесват тези, свързани с мезетата от всички краища на страната,

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Киш лорен

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Гнезда от кайма с пъдпъдъчи яйца

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Банички с рукола и лапад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Турска чорба яйла

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Агнешки врат с картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Агнешко бутче с пресен чесън

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber