Гъбени фусили с чесън

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7383187 Гъбени фусили с чесън Гъбени фусили с чесън www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам ви едни къдрави макарони с гъби и подправки, но понеже на плика пише фусили, нека да сме модерни”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

За 2 порции:

7-8 големи печурки

3 с.л. олио

1 ч.ч. фусили

1 ч.л. пресен копър

2-3 скилидки чесън или щипка сух или гранулиран

1/2 зелена чушка

1/2 червена чушка

1/2 морков

2 с.л. олио

сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме чушките и моркова на дребни парченца и ги задушаваме до омекване в половината количество олио. Почистваме, измиваме, обелваме и нарязваме на едри филии гъбите, които задушаваме в останалата мазнина до пълното изпаряване на водичката, която те си пускат.

Отстраняваме ги от котлона, когато започнат да се пържат. Овкусяваме с чесъна и копъра. Осоляваме на вкус и разбъркваме добре.

Сваряваме фусилите в солена вода до готовност, като в нея сипваме малко олио, за да не се слепят по време на варенето. Измиваме ги в гевгир под течаща студена вода, след което ги смесваме с морковите, чушките и гъбите.

Разбъркваме ги много внимателно и ги сервираме с питие, което душата ни иска. Препоръчвам охладено бяло вино.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Отворен картофен пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Трайфъл с летни плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пълнозърнести кексчета с касис

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш с праскови и извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Патладжанени лодки с пилешко месо

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ябълков сладкиш със заквасена сметана

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Кошнички с малинов сладолед

Гарнирани с ядки и прясна мента Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Панайот Панайотов не яде сладолед, за да пази гърлото си

Като малък талантливият певец Панайот Панайотов не проявявал никакъв интерес към кулинарията. Помни обаче, че бил много злоядо дете. Едно от малкото неща, които никога не отказвал, била динята. Тя и до днес е задължителна част от менюто му през лятото. А то е приготвяно от съпругата му, която е кулинарният специалист в дома им.

Фъч с глазура от грахова вода

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Желиран крем с горски плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашно сладко от розови черници

Приготвено с тръстикова захар за приятен карамелен цвят Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Сладоледени тортички

Приготвени с блат от ядки Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber