Цветна паста с лешници и пресен чесън

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7379091 Цветна паста с лешници и пресен чесън Цветна паста с лешници и пресен чесън www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Нека приветстваме април с нещо вкусно, красиво и лесно за приготвяне. Разнообразете постното си меню с тази изключителна паста”, пише ни Ирина Андреева.

ПРОДУКТИ 

200 г цветна паста орекете*

2 стръка пресен чесън

30 г сурови белени лешници

2 с.л. зехтин

пресен босилек

сол

*На италиански orecchiette означава малки уши

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Сваряваме пастата във вряща, предварително подсолена вода за около 10 минути. Счукваме в хаванче лешниците.

Запичаме ги в сух тиган само за няколко секунди. През това време загряваме зехтина.

Запържваме за много кратко нарязания на ситно чесън. Отцеждаме пастата и я прибавяме към чесновия зехтин. Подправяме със сол на вкус.

Разбъркваме добре и разпределяме пастата в две дълбоки чинии. Поръсваме обилно с ядките и листа пресен босилек и ястието е готово за хапване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Яйца "Бенедикт" със сос холандез

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пикантни картофи с пармезан

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш "Нежност"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Гюзлеми с кашкавал и магданоз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Си Ен Ен нареди българската попара сред най-екзотичните закуски

В Тунис хапват супа от леблебия, в Ямайка – отровен плод Нашенската попара се нареди сред най-екзотичните закуски в света, подбрани за Си Ен Ен от авторката на статии за кулинария Каси Барбър. Българското “дробено” е в компанията на тунизийската супа от леблебия, украинските сирники, японския омлет тамагояки и етиопското дженфо.

Ягодов чийзкейк без печене

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Кекс с шоколад и ягоди

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Тарт с аспержи, пилешко и сметана

Вкусно пролетно предложение Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Черешово брауни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Австрийската кухня на победителката в "Мастършеф" Радка Булман не остава без чубрица

“Откакто се помня, винаги съм била около печката и готвя”, казва победителката в петия сезон на “Мастършеф” Радка Булман. За интереса към кулинарията е виновна майка ѝ. Тя всеки път, щом припарела до кухнята, се връщала с някоя вкусна манджа. “Покрай нея и аз се влюбих в готвенето”, казва Булман. Специалитетът ѝ бил мусаката.

Био пазар и готварско училище за деца на 1 юни в София

Атрактивното събитие ще популяризира българските биопродукти Забавен, образователен и много вкусен – такъв ще бъде Денят на детето за малчуганите и техните родители, които посетят специално организирания пазар на продукти на органичното земеделие. Той ще се проведе на 1 юни в парка „Заимов“, до театър „София“,

"Отворен" щрудел

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber