Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Пролетта дойде, а с нея крачат и полезните за нас зелении. Днес излязох на двора и набрах коприва, лапад, киселец… Сварих чорбица, пасирах я и веднага ви предлагам нейната семпла рецепта като вариант за полезна храна”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
300 г зеленолистни - коприва, лапад, киселец, спанак
1 шепа нарязани чушки
1 глава кромид лук
3-4 с.л. олио
сол на вкус
1,5 л вода
пресен копър и млян черен пипер
магданоз по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме в тенджера под налягане попарената с гореща вода коприва и измитите и нарязани лапад, киселец и спанак. Добавяме чушките и предварително нарязания на едро лук.
Сипваме олиото, наливаме водата и всичко това осоляваме на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме да се вари на умерена температура. За нейното приготвяне са необходима само 10 минути, след като вентилът зашуми.
Отстраняваме супата от котлона и я оставяме да се поохлади. Овкусяваме с копъра и черния пипер.
Пасираме до еднородна смес. Сервираме супата гарнирана с кротони. По желание може да я поръсим със свеж магданоз.