Зеленчуков гювеч на фурна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7368187 Зеленчуков гювеч на фурна Зеленчуков гювеч на фурна www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Много обичам ястия с месо, но не бих отказал и на този зеленчуков гювеч. Той е подходящ за сегашния период на пролетната умора и неговата консумация би ни заредила с енергия”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

1 кг картофи, 3 моркова, 200 г грах, 200 г зелен фасул, 1 средно голяма тиквичка, 1 глава кромид лук, 2-3 домата, сол на вкус, чубрица, 10 зърна черен пипер, 4-5 зърна бахар, 1 дафинов лист, 1 к.ч. бяло вино, 1 к.ч. вода, 4-5 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки, морковите на кръгчета, а лукът на парчета. Слагаме всички изброени продукти без подправките в средно голяма тава.

Осоляваме на вкус и овкусяваме счубрицата, черния пипер, бахара и дафиновия лист. Наливаме олиото, водата и виното.

Разбъркваме продуктите и слагаме тавата във фурна, предварително загрята на 200 градуса. Печем до омекване на зеленчуците и леко запичане на горния слой.

Раздрусваме гювеча 2-3 пъти по време на печене и веднъж го разбъркваме. Получаваме едно вкусно ястие, което можете да консумираме и топло, и студено.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Бадемови панички с плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Когато тръгвала за Америка, Нора Шопова слагала в куфара българска шарена сол

Водещата на прогнозата за времето по Нова тв Нора Шопова обича да готви и често в дома ѝ ухае на домашни гозби, макар да има все по-малко време за това. Любовта към кулинарията Шопова наследява от майка си и баба си. Убедена е, че сред важните неща за вкусната гозба са домашните продукти. “В малкия град голяма част от продуктите са домашни

Шиш кебап

Рецепта, с която ще направите най-доброто барбекю Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Начинаещ на грила? Мисията е възможна

Слънцето е толкова жарко, че за да уеднаквим вътрешната си температура с тази на въздуха, понякога е най-добре да стоим близо до открит огън. Нека си признаем, че през лятото на всички ни се ще да прекараме повече време от дните и вечерите си с приятели, вдигащи тостове със студени бири, акомпанирани от сочни пържоли.

Пълненa пантофка от патладжан

Приготвена с домат и моцарела Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Сурова торта със смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Емил Розов много обича риба и морски дарове, но само от Българското Черноморие

Кулинарството върви по бащина линия в семейството на едно от популярните и обичани лица на телевизията Емил Розов и се предава така вече трето поколение. “Баща ми готвеше много хубаво и почти не позволяваше на майка ми да влиза в кухнята. Същото се отнася и за мен и покойната ми съпруга. Аз основно готвех, че и пазарувах даже, защото смятам

Кои са най-подходящите продукти за грил

В сезона на топлите нощи, охладените напитки и ваканциите храната е на особена почит. Вече ви запознахме със златните правила на грила в съвместната ни рубрика с Lidl за вкусни съвети, свързани с приготвянето на храна на открит огън. Сега идва ред и на най-подходящите зеленчуци и видове месо за грил.

Екзотична боб чорба

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кекс с ябълки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Банофи пай

Сладкиш с бисквитена основа и карамелен слой Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Златните правила на грила

Сезонът на грила е в разгара си и няма нужда да чакаме отпуската си, за да разпуснем на терасата или на близката полянка с едно сочно и вкусно преживяване, изстудена бира и приятели. За да се подготвим обаче за това блаженство, ще ни помогнат нашите приятели от Lidl, които са с потвърдено качество на грил продуктите си.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber