Капоната на фурна със заливка

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7345001 Капоната на фурна със заливка Капоната на фурна със заливка www.24chasa.bg

Приготвена с патладжан, моркови и печурки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Капонатата не е българско ястие, но пък е вкусно и подходящо за Великденските пости”, пише ни Маргарита Димитрова. 

ПРОДУКТИ

500 г гъби печурки; 1 патладжан; 2 свежи чушки; 2 моркова; 1 глава кромид лук; 2 скилидки чесън; парче от глава целина; 5-6 с. л. олио; сол на вкус; млян черен пипер; сушена зелена подправка - по ваше желание

За заливката:

4 с. л. олио; 30 мл бяло вино; 30 мл вода; 2 с. л. брашно; съвсем малко сол 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме патладжана и го нарязваме на едри парчета. Слагаме ги за около 30 минути в солена вода, за да се махне горчивината им, след което ги измиваме под течаща вода. Нарязваме морковите, лука, чушките, гъбите и парчето целина на едри парчета.

Смесваме всички зеленчуци, осоляваме ги, овкусяваме ги с черния пипер и сушената подправка, поливаме ги с останалото олио, разбъркваме ги и ги изсипваме в глинена тава.

Завиваме я внимателно с алуминиево фолио и я поставяме в студена фурна. Веднага след това включваме и след като се загрее до максимум, печем ястието на тази температура в продължение на 1 час. Отвиваме капонатата и я доизпичаме до получаване на лек и приятен загар.

Отгоре я заливаме със сос. Приготвяме го по следния начин: В сгорещеното олио запържваме за кратко брашното, разреждаме го с виното и водата, осоляваме на вкус и бъркаме до завиране. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ципура с чери домати

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Нахутени мъфини с череши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свинско с лук на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Как да избираме и подготвяме месото за скара

Ето че дойде най-хубавото време от годината! Времето, в което може да отворим широко прозорците, да излезем на терасата, да запалим барбекюто или направо да хукнем към някоя зелена поляна и да опънем одеялото за пикник. Преди това е необходимо само да минем през някой от магазините на BILLA. В момента там барбекюто е звездата на сезона, а всеки,

Кокоски с нахутена вода

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

След като опитал дивечово месо, Венци Мартинов прекарал нощ в болница

Комикът наскоро опитал конски мезета, харесал вкуса им Едно от любимите хобита на комика Венци Мартинов е да пътува из страната, като се спира не само в по-големите градове, но и в малките села. Точно в тях е опитвал различни вариации на българските традиционни ястия. “Най-много ми харесват тези, свързани с мезетата от всички краища на страната,

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Киш лорен

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Гнезда от кайма с пъдпъдъчи яйца

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Банички с рукола и лапад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Турска чорба яйла

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Агнешки врат с картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Агнешко бутче с пресен чесън

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber