Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за един лесен и атрактивен кейк “Зебра”, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
4 големи яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. олио
1 пакет бакпулвер
1 пакет ванилия
2 пълни с.л. тъмно какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Добавяме млякото, олиото, постепенно изсипваме брашното с бакпулвера и ванилията. Щом сместа стане хомогенна, я разд еляме на две равни части. Към едната добавяме какаото и хубаво го разтваряме.
Намазняваме тавата за кейка и започваме да изливаме с малък черпак в центъра на тавата първо от бялата смес, после отгоре в средата от какаовата. Така ги редуваме, докато свършат.
Получаваме концентрични кръгове. След това за по-красиво оформление с едно бамбуково шишче издърпваме линии от центъра към стените на тавата. Или обратно.
Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса около 40 минути. Поднасяме кейка с кафе или чай.