Шоколадов тарт без печене

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7293302 Шоколадов тарт без печене Шоколадов тарт без печене www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви рецепта за изкусителен шоколадов десерт, идеален за наближаващия Свети Валентин”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

300 г натурален шоколад

330 г какаови бисквити

110 г масло

200 мл готварска сметана (или заквасена)

200-300 г пресни малини

За украса: филирани бадеми и прясна мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Смиламе бисквитите в блендер. Добавяме какаото, разтопеното масло и отново разбиваме. Разстиламе сместа във форма за тарт или торта с падащо дъно, като я притискаме с лъжица или с пръсти.

Оставяме в хладилник, за да стегне. Загряваме сметаната и докато е още гореща, заливаме с нея начупения на парчета шоколад. След минута разбъркваме до разтопяването му. Ако използваме заквасена сметана, я добавяме към разтопения на водна баня шоколад, като внимаваме да не се пресече.

Изсипваме сместа във вече стегнатата основа и я заглаждаме. Отгоре редим малините, поръсваме с филирани бадеми и връщаме в хладилника за поне два часа или цяла нощ.

Изваждаме тарта от формата и го поднасяме нарязан на парчета, украсен с листенца мента.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Козунак с червени боровинки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

10 рецепти с агнешко за незабравим Великден

Великден наближава, а след него се задава и Гергьовден. Ако сте любители на вкусното агнешко, традиционно за тези два празника, и сте решили тази година да зарадвате с нещо малко по-различно вашите близки, тук ще откриете няколко вкусни и нестандартни рецепти, част от книгата „Ястия с агнешко”. Агнешкото е традиционно за българската трапеза и

За силен имунитет световно признатият шеф готвач Андрей Стоилов препоръчва месо, риба и бобови растения

Без съмнение шеф Андрей Стоилов е един от най-добрите кулинари в България. Като такъв има професионален поглед над развитието на българската кухня. “Все още, и за щастие, нашата нация спазва традициите и така би трябвало да бъде”, казва той. Подчертава, че в последно време традицията се преплита с иновацията.

Лапад с ориз на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ръжени кифлички с ягоди

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Картофи с босилек и чери домати

Вкусно и бързо за приготвяне постно ястие Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Спаначени банички с картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Терин с коприва

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кексова торта с ананас

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пияни локумки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Лазарови плитки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бадемови бонбони с фурми

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber