Домашен петел във винен сос

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7284731 Домашен петел във винен сос Домашен петел във винен сос www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Месото от домашно отгледани животни е с отличен вкус и хранителни качества. Недостатъкът му е, че се приготвя по-бавно, защото не е чак така крехко като купеното”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

За 4 порции:

4 парчета месо от домашен петел - бутчета, подбедрици, гърди, 1 ч.ч. червено вино, 1 ч.ч. домати от консерва, 1 глава кромид лук, 1 морков, 200 г гъби, 2 скилидки чесън, 500 мл вода, 2 с.л. брашно, чубрица, млян черен пипер, свеж магданоз, 4-5 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Сваряваме месото в тенджера под налягане в продължение на 50 минути. Изваждаме го от бульона и го отцеждаме.

Нарязваме гъбите на четири, а лука, чесъна и моркова на дребно. Посоляваме ги и ги запържваме в загрятото олио.

Добавяме доматите, виното и бульона. Слагаме и гъбите. Варим ястието, докато последните станат готови. Връщаме месото в тенджерата и продължаваме да готвим на много бавен огън.

Овкусяваме ястието с чубрица и черен пипер минути преди да е готово. Сгъстяваме го с брашното, размито в малко вода. Накрая го поръсваме с нарязан магданоз и го отстраняваме от котлона.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пилешки дробчета по ловджийски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свински руладини с прошуто

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Йоли свързва детството си с аромата на меденото хлебче, което приготвяла майка ѝБадемки

Йоланта Делибозова - Йоли може и да е музикант по образование и професия, но е и страхотен кулинар, при това по наследство. Баба ѝ, на която тя е кръстена, била домакиня и готвела невероятно вкусно. “Аз явно съм прихванала малко от нейния талант и съм понаучила това-онова”, казва Йоли. Все още си спомня как докато баба ѝ месела тесто за

Кейк "Зебра"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Шоколадов тарт без печене

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашен петел във винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Италиански сватбени сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Антигрипна морковена крем супа

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Мъфини с тъмна бира

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Милко Калайджиев опитал охлюви с магданоз в САЩ

Когато пее в чужбина, Милко Калайджиев винаги пробва традиционната кухня на страната, в която се намира. Последното му пътуване го отведе в края на ноември на турне из САЩ. Певецът обиколи страната от Денвър до Маями. Покана получи от българското културно аташе в Америка Петя Романова. “Моите любими предмети в училище бяха история и география”,

Пияни свински шишчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Курабийки с извара и бял шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber