Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Месото от домашно отгледани животни е с отличен вкус и хранителни качества. Недостатъкът му е, че се приготвя по-бавно, защото не е чак така крехко като купеното”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
4 парчета месо от домашен петел - бутчета, подбедрици, гърди, 1 ч.ч. червено вино, 1 ч.ч. домати от консерва, 1 глава кромид лук, 1 морков, 200 г гъби, 2 скилидки чесън, 500 мл вода, 2 с.л. брашно, чубрица, млян черен пипер, свеж магданоз, 4-5 с.л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме месото в тенджера под налягане в продължение на 50 минути. Изваждаме го от бульона и го отцеждаме.
Нарязваме гъбите на четири, а лука, чесъна и моркова на дребно. Посоляваме ги и ги запържваме в загрятото олио.
Добавяме доматите, виното и бульона. Слагаме и гъбите. Варим ястието, докато последните станат готови. Връщаме месото в тенджерата и продължаваме да готвим на много бавен огън.
Овкусяваме ястието с чубрица и черен пипер минути преди да е готово. Сгъстяваме го с брашното, размито в малко вода. Накрая го поръсваме с нарязан магданоз и го отстраняваме от котлона.