Мъфини с тъмна бира

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7278772 Мъфини с тъмна бира Мъфини с тъмна бира www.24chasa.bg
СНИМКА: Личен архив

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

Наталия Панчева СНИМКА: Личен архив

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

СНИМКА: Личен архив

За въпроси - тел. 942 25 31.

СНИМКА: Личен архив

КОЙ ГОТВИ

“В тази рецепта за мъфини с бира и шоколад реших да съчетая празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

За 20 бр.

4 яйца, 2 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч. ч. захар, 220 мл тъмна бира, 200 г замразени малини, 150 г масло, 6 с.л. какао, 1 пакет бакпулвер, 1 ванилия, 1 натурален шоколад (над 70% какао), шоколадови пръчици за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесваме в купа брашното, ванилията, бакпулвера и какаото. Разбиваме размекнатото масло и захарта на пухкав крем. Добавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбиваме с миксер.

Сипваме бирата и отново леко разбиваме. Прибавяме сухите съставки и предварително размразените малини, като оставяме част от тях за украса на мъфините.

Поставяме в тавичка за мъфини хартиени капсули. Сипваме от сместа във всяка наполовина и слагаме парченца начупен шоколад. Отгоре сипваме още от сместа – да остане малко под ръбчето.

Слагаме останалите малини и поръсваме с шоколадови пръчици. Печем в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор до суха клечка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пилешки дробчета по ловджийски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свински руладини с прошуто

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Йоли свързва детството си с аромата на меденото хлебче, което приготвяла майка ѝБадемки

Йоланта Делибозова - Йоли може и да е музикант по образование и професия, но е и страхотен кулинар, при това по наследство. Баба ѝ, на която тя е кръстена, била домакиня и готвела невероятно вкусно. “Аз явно съм прихванала малко от нейния талант и съм понаучила това-онова”, казва Йоли. Все още си спомня как докато баба ѝ месела тесто за

Кейк "Зебра"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Шоколадов тарт без печене

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашен петел във винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Италиански сватбени сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Антигрипна морковена крем супа

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Мъфини с тъмна бира

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Милко Калайджиев опитал охлюви с магданоз в САЩ

Когато пее в чужбина, Милко Калайджиев винаги пробва традиционната кухня на страната, в която се намира. Последното му пътуване го отведе в края на ноември на турне из САЩ. Певецът обиколи страната от Денвър до Маями. Покана получи от българското културно аташе в Америка Петя Романова. “Моите любими предмети в училище бяха история и география”,

Пияни свински шишчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Курабийки с извара и бял шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber