Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам да разнообразим новогодишната трапеза с едни пълнени солени коминчета със спанак”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
3-4 ч.ч. бяло брашно от спелта, 1/2 ч.л. суха мая, 1 ч.л. сол, 1 и 1/2 ч.ч. кокосово-оризово мляко, 1 яйце, 2 шепи замразен спанак, 2-3 с.л. наситнен пармезан, магданоз и сушен босилек на вкус, крема сирене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме брашното, маята, яйцето, солта и топлото кокосово-оризово мляко. Добавяме смления в блендер спанак и пармезана.
Замесваме тесто и го покриваме със стреч фолио. Притискаме така, че фолиото да облепи самото тесто. Оставяме го на топло за поне 8 часа, но не повече от едно денонощие. Когато бухне, го прехвърляме върху набрашнена повърхност. Ако е твърде лепкаво, слагаме още брашно.
Разточваме тестото на тънък пласт и изрязваме от него ленти. Завиваме коминчетата около точилка – намазнена или обвита с пекарска хартия.
Закрепяме я върху подходяща тава и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути. Изпечените коминчета напълваме с крема сирене, подправено с наситнен магданоз или босилек.