Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви вкусна гозба за любителите на по-пикантните ястия. Подходяща е за Коледния пост и Бъдни вечер”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
150 г ориз, 325 мл вода, 70 г печурки, 2 моркова, 1 консервиран домат, 100 г червен боб от консерва, 100 г царевица, 3 скилидки чесън, олио за задушаване, лютив червен пипер, смлян черен пипер, сос чили, магданоз и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме ориза в 300 мл вряща вода и го оставяме настрана, за да изстине. Внимаваме да не стане прекалено разкашкан. Трябва да се постараем зърната му останат цели.
Нарязваме печурките и морковите. Задушаваме ги в загрятото олио. За целта може да използваме тиган с капак.
Прибавяме към тях ситно нарязания домат, останалите 25 мл вода, лютивия пипер, скилидките чесън, които оставяме цели, и черния пипер.
Разбъркваме добре, за да се разнесат вкусовете равномерно. Накрая добавяме боба и царевицата. Овкусяваме с чили сос, сол и поръсваме с пресен магданоз.