Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Идва Никулден и традицията е да се яде шаран. У нас винаги има и пълнен, и пържен. Тази година избрах да направя ароматна пъстърва, която е по моя собствена рецепта и препоръчвам на читателите на “24 часа”, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
4 дребни пъстърви, сол, зехтин, масло, девесил, черен пипер, лимонов сок
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Осоляваме рибите, поръсваме с пипер, зехтин и лимонов сок. Поставяме вътре в коремчетата бучка масло и няколко клончета девесил.
Увиваме заедно рибите, като между тях също поставяме клончета девесил. Първо правим пакет от пекарска хартия и добре я запечатваме с прихлупване.
Опаковаме я във фолиото и отново запечатваме, за да не изтичат соковете. Печем на добре нагрят тефлонов или грил тиган първо 10-12 минути от едната страна, после още 10 минути от другата.
Сервираме ароматната пъстърва заедно с фолиото в общо плато.