Пъстърва с босилек

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7182488 Пъстърва с босилек Пъстърва с босилек www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“В седмицата на Никулден предлагам много лесна и бърза рецепта с една от любимите ми риби”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

4 филета от пъстърва, 1-2 стръка свеж босилек, галета за панировка, зехтин, черен пипер и сол

За гарнитура:

няколко картофа, натурални маслини, кисели краставички, листенца босилек за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Смесваме галетата със ситно нарязаните листа босилек. Прибавяме малко зехтин и разбъркваме. Запечатваме филетата от двете страни в нагорещен тиган за около минута.

Поставяме рибата в удобен съд, предварително намазнен или покрит с хартия за печене, подправяме със сол и черен пипер. Покриваме я със сместа от галета и босилек и с лек натиск я фиксираме върху нея.

Поръсваме леко със зехтин. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около пет минути.

Гарнираме с нарязани на шайби картофи, които сме овкусили със сол, маслини, кисели краставички и свежи листенца босилек.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Баклава с грис и локум

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ути Бъчваров готви български гулаш за ловци в Германия

В огромния си тиган, направен от челото на стар немски парен локомотив, Учи Бъчваров готви български гулаш в Дортмунд преди няколко дни. Всяка година в геманския град се събират ловци от цяла Европа, за да намерят абсолютно всичко необходимо за хобито си. “Представете си Повдивския панаир, но уголемен 5-6 пъти.

Пилешки дробчета по ловджийски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свински руладини с прошуто

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Йоли свързва детството си с аромата на меденото хлебче, което приготвяла майка ѝБадемки

Йоланта Делибозова - Йоли може и да е музикант по образование и професия, но е и страхотен кулинар, при това по наследство. Баба ѝ, на която тя е кръстена, била домакиня и готвела невероятно вкусно. “Аз явно съм прихванала малко от нейния талант и съм понаучила това-онова”, казва Йоли. Все още си спомня как докато баба ѝ месела тесто за

Шоколадов тарт без печене

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Салата с меден дресинг

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашен петел във винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Италиански сватбени сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Антигрипна морковена крем супа

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Мъфини с тъмна бира

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Милко Калайджиев опитал охлюви с магданоз в САЩ

Когато пее в чужбина, Милко Калайджиев винаги пробва традиционната кухня на страната, в която се намира. Последното му пътуване го отведе в края на ноември на турне из САЩ. Певецът обиколи страната от Денвър до Маями. Покана получи от българското културно аташе в Америка Петя Романова. “Моите любими предмети в училище бяха история и география”,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber