Пълнен шаран

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7180784 Пълнен шаран Пълнен шаран www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“На 6 декември честваме св. Николай Мирликийски Чудотворец. Той е покровител на моретата, моряците и рибарите, затова по традиция на трапезата на Никулден трябва да има риба, най-често шаран”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ

1 шаран

сол, черен пипер или любими подправки за риба - розмарин, дафинов лист, босилек, мащерка, мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За плънката: лук, орехови ядки, моркови, олио, доматено пюре или домати от консерва, сол и черен пипер на вкус

Почистваме шарана, махаме люспите и хрилете му. Измиваме го много добре със студена вода. Подсушаваме и осоляваме отвън и отвътре със сол и черен пипер.

Приготвяме плънката. Измиваме лука и морковите и ги нарязваме на дребно. Запържваме ги в олио и слагаме подправки на вкус. Накрая добавяме и нарязаните на дребно орехови ядки.

Пълним шарана, зашиваме го или забождаме с клечки за зъби. Слагаме го в намаслена и покрита с фолио тава. Правим леки разрези отгоре, в които слагаме по половин резен лимон.

Поливаме с олио шарана, наливаме малко вода и печем на 170-180 градуса до готовност. След опичане махаме лимоните, а на тяхно място слагаме други. Поднасяме с подходяща гарнитура - картофена салата, зелена салата, туршия или друга.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Баклава с грис и локум

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ути Бъчваров готви български гулаш за ловци в Германия

В огромния си тиган, направен от челото на стар немски парен локомотив, Учи Бъчваров готви български гулаш в Дортмунд преди няколко дни. Всяка година в геманския град се събират ловци от цяла Европа, за да намерят абсолютно всичко необходимо за хобито си. “Представете си Повдивския панаир, но уголемен 5-6 пъти.

Пилешки дробчета по ловджийски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свински руладини с прошуто

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Йоли свързва детството си с аромата на меденото хлебче, което приготвяла майка ѝБадемки

Йоланта Делибозова - Йоли може и да е музикант по образование и професия, но е и страхотен кулинар, при това по наследство. Баба ѝ, на която тя е кръстена, била домакиня и готвела невероятно вкусно. “Аз явно съм прихванала малко от нейния талант и съм понаучила това-онова”, казва Йоли. Все още си спомня как докато баба ѝ месела тесто за

Шоколадов тарт без печене

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Салата с меден дресинг

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашен петел във винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Италиански сватбени сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Антигрипна морковена крем супа

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Мъфини с тъмна бира

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Милко Калайджиев опитал охлюви с магданоз в САЩ

Когато пее в чужбина, Милко Калайджиев винаги пробва традиционната кухня на страната, в която се намира. Последното му пътуване го отведе в края на ноември на турне из САЩ. Певецът обиколи страната от Денвър до Маями. Покана получи от българското културно аташе в Америка Петя Романова. “Моите любими предмети в училище бяха история и география”,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber