Подходяща за дните на Коледния пост, в които се яде риба
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам лесна рибна рецепта. Може да си я приготвите в дните от коледния пост, когато се разрешава риба”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
3 котлета сьомга, 3 картофа, черни маслини, олио, сол, черен пипер, мащерка или салвия на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Подправяме котлетите със сол, черен пипер, малко салвия или мащерка. Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. С лек натиск ги разстиламе върху котлетите.
Слагаме ги в леко намазнена тава, отгоре наливаме малка струйка олио и печем на 180 градуса до готовност.
Поднасяне сьомгата, като я поръсваме с лимонов сок и сервираме върху листа маруля или сезонна салата.
Гарнираме с маслини. Извън строгия пост може да поднесем сьомгата със сос от кисело мляко с наситнен копър и сол на вкус.