Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам бърза зеленчукова рецепта, подходяща за Коледния пост”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
250 г брюкселско зеле
3 моркова
1-2 скилидки чесън
1 лимон
зехтин
сол
За украса:
няколко главички брюкселско зеле и 1-2 моркова, стръкчета магданоз и копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме едро настърганите моркови и почистените и нарязани главички брюкселско зеле в малко количество леко подсолена гореща вода и кипваме за кратко. Друг вариант е да ги задушим на пара.
Добавяме пресования чесън и разбъркваме. Заливаме ги със смес от зехтин и лимон в съотношение 1:1.
Гарнираме ястието с цели главички брюкселско зеле и розички от моркови, които са леко задушени на пара и овкусени с подправки по желание.
Завършваме декорацията с листенца магданоз и стръкче копър.