Подходящо ястие за Коледния пост
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам ястие, подходящо за началото на Рождественския пост”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
1 кг чушки, 1 кг домати, 1/2 ч. л. захар, 3-4 скилидки чесън, 30 г стафиди, 40 г лешници, брашно за овалване, олио за пържене, сол, магданоз, прясна чубрица и босилек за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изпичаме чушките и ги слагаме в тенджера с капак, за да се задушат за 15 минути. Така ги обелваме по-бързо и лесно.
Цепваме всяка чушка по дължина и я посоляваме отвътре. Овалваме ги в брашно и ги запържваме в тиган със сгорещено олио, докато придобият леко златист цвят.
Пасираме обелените домати, изливаме ги в тенджера и ги слагаме да заврят. Добавяме захарта и ситно нарязания чесън. Варим до сгъстяването на соса. Добавяме леко запечените и счукани лешници, стафидите, ситно нарязан магданоз и оставяме да поври още 5 минути.
Сервираме чушките, залети със соса. Гарнираме с цели и филирани лешници, клончета чубрица и листенца босилек.