Ястие, което да пробвате преди началото на Коледния пост
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам ястие, подходящо за Коледни заговезни – 14 ноември, когато за последно се вкусват животински продукти преди 40-дневния Коледен пост”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
Продукти за 1 порция:
250 г свинско месо
200 г фино царевично брашно
300 мл вода
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме в дълбок съд подсолената вода до кипване. Отдръпваме тенджерата от котлона и постепенно изсипваме вътре брашното, като разбъркваме непрекъснато до получаването на не много гъста каша.
Връщаме съда обратно на котлона, като го изключваме, и го държим захлупен 4-5 минути или до изстиването на котлона.
Слагаме качамака в чиния и го заливаме с гореща мазнина, останала от предварително нарязаното и изпържено месо. По желание в мазнината може да прибавим половин чаена лъжичка червен пипер.
Гарнираме отгоре с пръжките и поднасяме качамака топъл.