Щрудел с ябълки и круши

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7142478 Щрудел с ябълки и круши Щрудел с ябълки и круши www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам един любим сладкиш за есенната трапеза”, пише ни Жана Стоянова.

ПРОДУКТИ 

l 1 пакет плътни кори

l 8-9 ябълки

l 3-4 круши

l 1 ч.ч. нарязани орехи

l 200 г масло

l 300-400 г захар

l канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме и нарязваме на четвъртинки ябълките и крушите. Настъргваме ги на едро ренде и ги разделяме на купчинки, колкото е броят на корите.

Разтопяваме маслото. Намазваме всяка кора с част от него, поръсваме отгоре с настърганите ябълки и круши, както и с нарязаните орехи и канелата. На всяка кора слагаме и по 3 с.л. захар.

Завиваме ги на стегнато руло и ги поставяме в тава, застлана с хартия за печене. Когато навием и наредим всички кори, ги намазваме с масло.

Печем на 200 градуса около 45-50 минути. След изпичане покриваме с кърпа до охлаждане. Сервираме за закуска, по желание с чаша кафе или чай.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Маслени бисквити за влюбени

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пилешки хапки в сладко-кисел сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ивет Григорова е майстор на мусаката, но дъщеря й Луиза е по-добра в приготвянето й

Готвенето може и да не е любимото нещо за красивата Ивет Григорова, но това не означава, че не го умее. Напротив, когато става дума за любимите ѝ хора, прави най-различни гозби. Напоследък това ѝ се случва всеки ден. “Вечер, като се прибера, задължително приготвяме нещо или аз, или мъжът ми Наско.

Канелени сладки със сладък картоф

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бананови бисквити

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Поръсена със семена баница

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Бабата на Ева Найденова я научила да точи кори за баница

Във Виетнам случайноопитала панирана змия Певицата от “Тоника” Ева Найденова обича да готви. “Главно когато съм свободна и когато има кой да ми яде храната, защото синът ми не е в България. Сега е тук де, но скоро ще заминава”, казва певицата. Прибрал се в родния дом заради коледните и новогодишните празници.

Домашна еклерова торта

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свинско с картофи и пармезан

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Тиквени сладки

Носещи аромат на мед и канела Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Питка "Житен сноп"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Зимен сач

КОЙ ГОТВИ “За Ивановден винаги приготвям месо на сач с много зеленчуци, каквито има налични на пазара. Предлагам ви една от многото ми рецепти за това вкусно и атрактивно поднесено ястие”, пише ни Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 1 кг свинско контрафиле 2-3 глави кромид лук 5-6 бр. средно големи гъби 1-2 тиквички 1 дълъг патладжан 4-5 зелени и червени

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber