Домашни локумки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7140859 Домашни локумки Домашни локумки www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Виолета Василева ни изпраща рецепта за вкусен десерт, който ще хареса на всеки любител на локума.

ПРОДУКТИ

1 ч.ч. свинска мас на стайна температура

1 ч.ч. захар

1 яйце

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. хлебна сода

400 г брашно

2 пакетчета локум

ванилия и пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Замесваме от продуктите, като не включваме локума, меко тесто, което не трябва да лепне по ръцете. Върху набрашнен плот слагаме част от него и го разточваме на кора с дебелина около 0,3 см и оформяме кръг.

Разрязваме на 12 триъгълника, като в долната тясна част правим три леки успоредни разреза по дължина. В широката част на всеки триъгълник поставяме 1/4 от едно парче локумче, загръщаме горните ъгълчета върху него и навиваме като кифлички.

Подреждаме локумките на разстояние една от друга в тава без или със хартия за печене. Печем до порозовяване в предварително загрята на 170-180 градуса фурна.

Поръсваме готовите локумки, докато са още топли, с пудрата захар, която сме ароматизирали с малко ванилия на прах.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Козунак с червени боровинки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

10 рецепти с агнешко за незабравим Великден

Великден наближава, а след него се задава и Гергьовден. Ако сте любители на вкусното агнешко, традиционно за тези два празника, и сте решили тази година да зарадвате с нещо малко по-различно вашите близки, тук ще откриете няколко вкусни и нестандартни рецепти, част от книгата „Ястия с агнешко”. Агнешкото е традиционно за българската трапеза и

За силен имунитет световно признатият шеф готвач Андрей Стоилов препоръчва месо, риба и бобови растения

Без съмнение шеф Андрей Стоилов е един от най-добрите кулинари в България. Като такъв има професионален поглед над развитието на българската кухня. “Все още, и за щастие, нашата нация спазва традициите и така би трябвало да бъде”, казва той. Подчертава, че в последно време традицията се преплита с иновацията.

Лапад с ориз на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ръжени кифлички с ягоди

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Картофи с босилек и чери домати

Вкусно и бързо за приготвяне постно ястие Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Спаначени банички с картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Терин с коприва

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кексова торта с ананас

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пияни локумки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Лазарови плитки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бадемови бонбони с фурми

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber