Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В сезона на тиквата предлагам меки сладки без захар и яйца, чудесни в комбинация с кафе, чай или следобедна закуска”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
300 г тиква цигулка, 100 г масло, 4-5 с.л. мед, 1 ванилия, канела на вкус, 100 г орехови ядки, 200 г овесени ядки, 250-300 г овесено брашно, щипка сода бикарбонат
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме тиквата, разрязваме я и я почистваме от семенната част. Нарязваме я на парчета и я сваряваме до омекване.
Отстраняваме кората и намачкваме сварената тиква заедно с маслото, меда и канелата. Към тази смес постепенно добавяме смлените орехови ядки, овесените ядки и брашното заедно със содата и ванилията.
Оставяме полученото лепкаво тесто да се стегне в хладилник, след което с мокри ръце оформяме от него топки. Нареждаме ги в леко намазнена тавичка.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути или до получаване на кафеникава коричка. Поднасяме сладките, леко поръсени с канела.