Тиквени топки с орехи

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7138960 Тиквени топки с орехи Тиквени топки с орехи www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“В сезона на тиквата предлагам меки сладки без захар и яйца, чудесни в комбинация с кафе, чай или следобедна закуска”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

300 г тиква цигулка, 100 г масло, 4-5 с.л. мед, 1 ванилия, канела на вкус, 100 г орехови ядки, 200 г овесени ядки, 250-300 г овесено брашно, щипка сода бикарбонат

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме тиквата, разрязваме я и я почистваме от семенната част. Нарязваме я на парчета и я сваряваме до омекване.

Отстраняваме кората и намачкваме сварената тиква заедно с маслото, меда и канелата. Към тази смес постепенно добавяме смлените орехови ядки, овесените ядки и брашното заедно със содата и ванилията.

Оставяме полученото лепкаво тесто да се стегне в хладилник, след което с мокри ръце оформяме от него топки. Нареждаме ги в леко намазнена тавичка.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути или до получаване на кафеникава коричка. Поднасяме сладките, леко поръсени с канела.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Маслени бисквити за влюбени

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пилешки хапки в сладко-кисел сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ивет Григорова е майстор на мусаката, но дъщеря й Луиза е по-добра в приготвянето й

Готвенето може и да не е любимото нещо за красивата Ивет Григорова, но това не означава, че не го умее. Напротив, когато става дума за любимите ѝ хора, прави най-различни гозби. Напоследък това ѝ се случва всеки ден. “Вечер, като се прибера, задължително приготвяме нещо или аз, или мъжът ми Наско.

Канелени сладки със сладък картоф

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бананови бисквити

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Поръсена със семена баница

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Бабата на Ева Найденова я научила да точи кори за баница

Във Виетнам случайноопитала панирана змия Певицата от “Тоника” Ева Найденова обича да готви. “Главно когато съм свободна и когато има кой да ми яде храната, защото синът ми не е в България. Сега е тук де, но скоро ще заминава”, казва певицата. Прибрал се в родния дом заради коледните и новогодишните празници.

Домашна еклерова торта

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свинско с картофи и пармезан

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Тиквени сладки

Носещи аромат на мед и канела Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Питка "Житен сноп"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Зимен сач

КОЙ ГОТВИ “За Ивановден винаги приготвям месо на сач с много зеленчуци, каквито има налични на пазара. Предлагам ви една от многото ми рецепти за това вкусно и атрактивно поднесено ястие”, пише ни Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 1 кг свинско контрафиле 2-3 глави кромид лук 5-6 бр. средно големи гъби 1-2 тиквички 1 дълъг патладжан 4-5 зелени и червени

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber