Чахохбили с пуешко месо

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7137252 Чахохбили с пуешко месо Чахохбили с пуешко месо www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Чахохбили е популярно ястие от грузинската кухня. В древността се е готвело от фазан, откъдето идва и името - хохоби. Сега се приготвя от всякакво птиче месо, но най-подходящи за него са пуешкото и домашното пилешко”, пише ни Пепа Стоева.

ПРОДУКТИ

За 4 порции:

1200 г пуешко месо без кост, 500 г лук, 60 г масло и 60 г олио, 400 г домати, 100 г доматено пюре, 300 мл пилешки бульон или вода, 40 мл оцет, 5-6 скилидки чесън, 1 зелена чушка, 1 с.л. сол , 1 с.л. захар, 1 с.л. подправка хмели-сунели, 1 равна с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме месото. Почистваме лука. Нярязваме и него на полумесеци. Посоляваме го и го претриваме с ръце. Нарязваме почистената чушка и обеления домат на дребно.

Запичаме в сух тиган брашното, докато леко покафенее. Прехвърляме го в тенджерата, в която ще готвим ястието. В тигана загряваме половината масло и олио, прибавяме отцедения лук и го пържим до златисто. Прехвърляме и него в тенджерата.

Загряваме в същия тиган останалите масло и олио. Запържваме месото до златисто от всички страни. Слагаме го в тенджерата. Изсипваме в тигана нарязаните домати и чушката. Готвим ги 4-5 мин и ги прехвърляме в тенджерата.

Прибавяме и подправките, доматеното пюре, бульона, оцета и пасираните скилидки чесън. Разбъркваме и слагаме тенджерата на котлона. Щом заври, намаляваме мощността и оставяме да къкри, без да разбъркваме често за около час.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Сьомга на фурна с картофена коричка

Подходяща за дните на Коледния пост, в които се яде риба Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Брюкселско зеле с моркови

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

В САЩ Тодор Чапкънов опитал пуйка, пълнена с пиле

Режисьорът пробвал и месо от алигатор, напомня му на жабешки бутчета Тодор Чапкънов, синът на скулптора Георги Чапкънов-Чапа, не претупва процеса на готвене. Изпипва всяко ястие до най-малките детайли, дори това да му отнема 5-6 часа. Горе-долу толкова приготвял овчарски пай, защото вместо кайма използвал агнешко месо.

Чушки в сладко-лютив доматен сос

Подходящо ястие за Коледния пост Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Лучник

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Паста с риба тон и грах

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Качамак с пръжки по селски

Ястие, което да пробвате преди началото на Коледния пост Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Салата с гриловани круши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Щрудел с ябълки и круши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашни локумки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Тиквени топки с орехи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Чахохбили с пуешко месо

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber