Актрисата Неда Спасова поддържа форма с пол денс

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7136336 Актрисата Неда Спасова поддържа форма с пол денс Актрисата Неда Спасова поддържа форма с пол денс www.24chasa.bg

Чаровната актриса Неда Спасова, известна с ролята си на медицинската сестра Кая Райкова от сериала “Откраднат живот”, обича да готви, но напоследък не ѝ остава време. “Да забъркаш едни яйца, е елементарно, но за да направиш нещо наистина по-вкусно, трябва да си отделиш 1-2 часа. Аз обикновено ги нямам, защото се прибирам суперуморена”, казва Спасова.

Въпреки че е в добра форма, не спазва определен режим на хранене. Ако има мотивация да прочисти тялото си, за определен период от време изцяло изхвърля месото от менюто си. Това обаче не важи за млечните продукти, които са голямата ѝ слабост. Само веднъж направила пост без тях, но

през цялото време

сънувала кашкавал

и сирена

“Знам за моята кръвна група А положителна, че попринцип няма нужа от месо. Растителните продукти, салатите и плодовете - те влияят добре на организма. Усетила съм, че е така”, казва Спасова.

Може би затова на снимачната площадка на “Откраднат живот” предпочита да хапва свежа храна и най-вече салати или супи. Избягва да яде прекалено много, за да не ѝ е тежко.

Спасова има свое готварско тефтерче, защото не помни количества и грамажи. Прибягва до него и за простички ястия като леща или тесто за пица. “Имам го от около година. Не е бъкано с рецепти, но като видя нещо в интернет, което ми хареса и ми се получи, си го записвам”, допълва тя.

Има неща, които актрисата не вкусва от малка. Сред тях са качамакът и шкембе чорбата. “Не обичам много и агнешко, става ми тежко от него”, споделя актрисата.

Като дете не проявявала голям интерес към кулинарията. Веднъж взела пакет обикновени бисквити и намазала всяка със сладко, за да ги даде на майка си. “Представях си, че съм сготвила нещо суперголямо, а тя, естествено, с уважение се отнасяше към моите аматьорски постижения”, смее се Спасова. Започва да готви по-сериозно в студентските си години, когато се мести в София.

На един Великден се опитала да приготви традиционното агнешко: “Толкова мазно го направих, просто можех да изцеждам олио от него.

Направо съсипах

месото”

Някои ястия обаче ѝ се получават от раз - например баницата със сирене.

Като тийнейджърка Неда посетила Индия, за да участва с групата си в театрален фестивал. Там ѝ се сторила много странна на вкус комбинацията между силен чай и прясно мляко. “Ядяха много моркови и страшно люто”, спомня си актрисата, която не е голям фен на пикантното.

Тя видяла и някои от забележителностите в Индия като Тадж Махал. Когато с театралната група били в Агра, се озовали пред европейски ресторант. “Всички полудяхме от кеф”, спомня си Спасова.

Тя спортува, стига да намери свободно време. Тренира във фитнеса, макар че упражненията там са ѝ скучни.

“Ходих доста често на пол денс до септември, но в момента нямам време и сили”, казва актрисата. “Всичко най-хубаво, което може да се случи на тялото ти, се случва с пол денс -

развиваш

гъвкавостта си,

отслабваш,

стягаш се”,

допълва тя. Затова и смята да поднови тренировките. “Нямам амбиции да се науча да се въртя по пилона и да ставам танцьорка. За мен това е спорт с група от хора. Действа ми мотивиращо, като видя как правят всякакви красиви фигури и са придобили тази сила на тялото”, казва Спасова.

През есента често в менюто ѝ присъстват цвекло и моркови. Двата продукта обединява във вкусна салата, към която добавя кедрови ядки, синьо сирене, балсамов оцет и зехтин.

Много обича риган и го слага във всичко. Харесва и вкуса, който придава мащерката.

НЕЙНАТА РЕЦЕПТА

Пълнени чушки с яйца и сирене

ПРОДУКТИ 

6 бр. червени чушки

2 бр. яйца

1 с.л. брашно

сирене

200 г домати (може и консерва)

1/2 връзка магданоз, ситно нарязан

олио

сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме чушките и леко ги посоляваме отвътре. Разбиваме яйцата и към тях добавяме натрошеното сирене и нарязаните на ситно домати. Ако има нужда сместа да бъде сгъстена, добавяме 1 с.л. брашно. Накрая подправяме с магданоза. Пълним чушките със сместа и топим отвора им в брашно. Подреждаме ги в намазнена тава. Поливаме ги със струя олио и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Канелени сладки със сладък картоф

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бананови бисквити

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кюфтета асорти с пюре от авокадо

Гарнирани със зелени маслини Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Поръсена със семена баница

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бабата на Ева Найденова я научила да точи кори за баница

Във Виетнам случайноопитала панирана змия Певицата от “Тоника” Ева Найденова обича да готви. “Главно когато съм свободна и когато има кой да ми яде храната, защото синът ми не е в България. Сега е тук де, но скоро ще заминава”, казва певицата. Прибрал се в родния дом заради коледните и новогодишните празници.

Свинско с картофи и пармезан

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Тиквени сладки

Носещи аромат на мед и канела Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Питка "Житен сноп"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Зимен сач

КОЙ ГОТВИ “За Ивановден винаги приготвям месо на сач с много зеленчуци, каквито има налични на пазара. Предлагам ви една от многото ми рецепти за това вкусно и атрактивно поднесено ястие”, пише ни Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 1 кг свинско контрафиле 2-3 глави кромид лук 5-6 бр. средно големи гъби 1-2 тиквички 1 дълъг патладжан 4-5 зелени и червени

За имения си ден Иван Звездев приготвя гърне с пържоли, сирене и сметана

Талантливият кулинар Иван Звездев ще отпразнува имения си ден утре на отрупана с вкусна храна маса, заобиколен от приятели и роднини. “Не каня, те си знаят. Около 15-20 човека успявам да събера”, казва той. За празничната трапеза Звездев приготвя едно традиционно ястие, което започва още от вечерта на Йордановден.

Свински ролета в зелеви листа

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кейк "Зимна приказка"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber