Актрисата Неда Спасова поддържа форма с пол денс

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7136336 Актрисата Неда Спасова поддържа форма с пол денс Актрисата Неда Спасова поддържа форма с пол денс www.24chasa.bg

Чаровната актриса Неда Спасова, известна с ролята си на медицинската сестра Кая Райкова от сериала “Откраднат живот”, обича да готви, но напоследък не ѝ остава време. “Да забъркаш едни яйца, е елементарно, но за да направиш нещо наистина по-вкусно, трябва да си отделиш 1-2 часа. Аз обикновено ги нямам, защото се прибирам суперуморена”, казва Спасова.

Въпреки че е в добра форма, не спазва определен режим на хранене. Ако има мотивация да прочисти тялото си, за определен период от време изцяло изхвърля месото от менюто си. Това обаче не важи за млечните продукти, които са голямата ѝ слабост. Само веднъж направила пост без тях, но

през цялото време

сънувала кашкавал

и сирена

“Знам за моята кръвна група А положителна, че попринцип няма нужа от месо. Растителните продукти, салатите и плодовете - те влияят добре на организма. Усетила съм, че е така”, казва Спасова.

Може би затова на снимачната площадка на “Откраднат живот” предпочита да хапва свежа храна и най-вече салати или супи. Избягва да яде прекалено много, за да не ѝ е тежко.

Спасова има свое готварско тефтерче, защото не помни количества и грамажи. Прибягва до него и за простички ястия като леща или тесто за пица. “Имам го от около година. Не е бъкано с рецепти, но като видя нещо в интернет, което ми хареса и ми се получи, си го записвам”, допълва тя.

Има неща, които актрисата не вкусва от малка. Сред тях са качамакът и шкембе чорбата. “Не обичам много и агнешко, става ми тежко от него”, споделя актрисата.

Като дете не проявявала голям интерес към кулинарията. Веднъж взела пакет обикновени бисквити и намазала всяка със сладко, за да ги даде на майка си. “Представях си, че съм сготвила нещо суперголямо, а тя, естествено, с уважение се отнасяше към моите аматьорски постижения”, смее се Спасова. Започва да готви по-сериозно в студентските си години, когато се мести в София.

На един Великден се опитала да приготви традиционното агнешко: “Толкова мазно го направих, просто можех да изцеждам олио от него.

Направо съсипах

месото”

Някои ястия обаче ѝ се получават от раз - например баницата със сирене.

Като тийнейджърка Неда посетила Индия, за да участва с групата си в театрален фестивал. Там ѝ се сторила много странна на вкус комбинацията между силен чай и прясно мляко. “Ядяха много моркови и страшно люто”, спомня си актрисата, която не е голям фен на пикантното.

Тя видяла и някои от забележителностите в Индия като Тадж Махал. Когато с театралната група били в Агра, се озовали пред европейски ресторант. “Всички полудяхме от кеф”, спомня си Спасова.

Тя спортува, стига да намери свободно време. Тренира във фитнеса, макар че упражненията там са ѝ скучни.

“Ходих доста често на пол денс до септември, но в момента нямам време и сили”, казва актрисата. “Всичко най-хубаво, което може да се случи на тялото ти, се случва с пол денс -

развиваш

гъвкавостта си,

отслабваш,

стягаш се”,

допълва тя. Затова и смята да поднови тренировките. “Нямам амбиции да се науча да се въртя по пилона и да ставам танцьорка. За мен това е спорт с група от хора. Действа ми мотивиращо, като видя как правят всякакви красиви фигури и са придобили тази сила на тялото”, казва Спасова.

През есента често в менюто ѝ присъстват цвекло и моркови. Двата продукта обединява във вкусна салата, към която добавя кедрови ядки, синьо сирене, балсамов оцет и зехтин.

Много обича риган и го слага във всичко. Харесва и вкуса, който придава мащерката.

НЕЙНАТА РЕЦЕПТА

Пълнени чушки с яйца и сирене

ПРОДУКТИ 

6 бр. червени чушки

2 бр. яйца

1 с.л. брашно

сирене

200 г домати (може и консерва)

1/2 връзка магданоз, ситно нарязан

олио

сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме чушките и леко ги посоляваме отвътре. Разбиваме яйцата и към тях добавяме натрошеното сирене и нарязаните на ситно домати. Ако има нужда сместа да бъде сгъстена, добавяме 1 с.л. брашно. Накрая подправяме с магданоза. Пълним чушките със сместа и топим отвора им в брашно. Подреждаме ги в намазнена тава. Поливаме ги със струя олио и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Постни бадемови сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ориз с тиквички, гъби и спанак

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Известният сладкар Иван Александров за първи път приготвил курабийки като дете заради баба си в болницата

Иван Александров тръгва по различен професионален път от брат си - актьора Владимир Карамазов, но също като него е звезда в своята област. Всъщност той се насочва към сладкарството случайно. “Ние си бяхме групичка в техникума по обществено хранене в Банкя, където завърших”, спомня си кулинарят. Всички в компанията се ориентирали към паралелката

Ориз с фиде

Популярно ястие от арабските страни Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.

Бисквитена подкова с мармалад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бъркана постна пица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Капоната на фурна със заливка

Приготвена с патладжан, моркови и печурки Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Грах с моркови, чесън, лук и домати

Приготвен на фурна Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Авокадов крем с какао

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бонбони с орехи и фурми

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкарят Пиер Ерме приготвил френски макарон с аромат на пурите на Фидел Кастро

Кралят на френското сладкарско изкуство Пиер Ерме сякаш се е родил, орисан да се занимава с кулинария, защото е четвърто поколение на семейство сладкари и пекари от Елзас. “Като бях малък, през цялото време бях с баща ми в работилницата, където се приготвяха сладкишите. Той самият беше хлебар. Това автоматично ме спусна към този път - на

Осмомартенско шоколадово барче

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber