Актрисата Неда Спасова поддържа форма с пол денс

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7136336 Актрисата Неда Спасова поддържа форма с пол денс Актрисата Неда Спасова поддържа форма с пол денс www.24chasa.bg

Чаровната актриса Неда Спасова, известна с ролята си на медицинската сестра Кая Райкова от сериала “Откраднат живот”, обича да готви, но напоследък не ѝ остава време. “Да забъркаш едни яйца, е елементарно, но за да направиш нещо наистина по-вкусно, трябва да си отделиш 1-2 часа. Аз обикновено ги нямам, защото се прибирам суперуморена”, казва Спасова.

Въпреки че е в добра форма, не спазва определен режим на хранене. Ако има мотивация да прочисти тялото си, за определен период от време изцяло изхвърля месото от менюто си. Това обаче не важи за млечните продукти, които са голямата ѝ слабост. Само веднъж направила пост без тях, но

през цялото време

сънувала кашкавал

и сирена

“Знам за моята кръвна група А положителна, че попринцип няма нужа от месо. Растителните продукти, салатите и плодовете - те влияят добре на организма. Усетила съм, че е така”, казва Спасова.

Може би затова на снимачната площадка на “Откраднат живот” предпочита да хапва свежа храна и най-вече салати или супи. Избягва да яде прекалено много, за да не ѝ е тежко.

Спасова има свое готварско тефтерче, защото не помни количества и грамажи. Прибягва до него и за простички ястия като леща или тесто за пица. “Имам го от около година. Не е бъкано с рецепти, но като видя нещо в интернет, което ми хареса и ми се получи, си го записвам”, допълва тя.

Има неща, които актрисата не вкусва от малка. Сред тях са качамакът и шкембе чорбата. “Не обичам много и агнешко, става ми тежко от него”, споделя актрисата.

Като дете не проявявала голям интерес към кулинарията. Веднъж взела пакет обикновени бисквити и намазала всяка със сладко, за да ги даде на майка си. “Представях си, че съм сготвила нещо суперголямо, а тя, естествено, с уважение се отнасяше към моите аматьорски постижения”, смее се Спасова. Започва да готви по-сериозно в студентските си години, когато се мести в София.

На един Великден се опитала да приготви традиционното агнешко: “Толкова мазно го направих, просто можех да изцеждам олио от него.

Направо съсипах

месото”

Някои ястия обаче ѝ се получават от раз - например баницата със сирене.

Като тийнейджърка Неда посетила Индия, за да участва с групата си в театрален фестивал. Там ѝ се сторила много странна на вкус комбинацията между силен чай и прясно мляко. “Ядяха много моркови и страшно люто”, спомня си актрисата, която не е голям фен на пикантното.

Тя видяла и някои от забележителностите в Индия като Тадж Махал. Когато с театралната група били в Агра, се озовали пред европейски ресторант. “Всички полудяхме от кеф”, спомня си Спасова.

Тя спортува, стига да намери свободно време. Тренира във фитнеса, макар че упражненията там са ѝ скучни.

“Ходих доста често на пол денс до септември, но в момента нямам време и сили”, казва актрисата. “Всичко най-хубаво, което може да се случи на тялото ти, се случва с пол денс -

развиваш

гъвкавостта си,

отслабваш,

стягаш се”,

допълва тя. Затова и смята да поднови тренировките. “Нямам амбиции да се науча да се въртя по пилона и да ставам танцьорка. За мен това е спорт с група от хора. Действа ми мотивиращо, като видя как правят всякакви красиви фигури и са придобили тази сила на тялото”, казва Спасова.

През есента често в менюто ѝ присъстват цвекло и моркови. Двата продукта обединява във вкусна салата, към която добавя кедрови ядки, синьо сирене, балсамов оцет и зехтин.

Много обича риган и го слага във всичко. Харесва и вкуса, който придава мащерката.

НЕЙНАТА РЕЦЕПТА

Пълнени чушки с яйца и сирене

ПРОДУКТИ 

6 бр. червени чушки

2 бр. яйца

1 с.л. брашно

сирене

200 г домати (може и консерва)

1/2 връзка магданоз, ситно нарязан

олио

сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме чушките и леко ги посоляваме отвътре. Разбиваме яйцата и към тях добавяме натрошеното сирене и нарязаните на ситно домати. Ако има нужда сместа да бъде сгъстена, добавяме 1 с.л. брашно. Накрая подправяме с магданоза. Пълним чушките със сместа и топим отвора им в брашно. Подреждаме ги в намазнена тава. Поливаме ги със струя олио и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Яхния от червена леща

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сьомга на фурна с картофена коричка

Подходяща за дните на Коледния пост, в които се яде риба Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Брюкселско зеле с моркови

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

В САЩ Тодор Чапкънов опитал пуйка, пълнена с пиле

Режисьорът пробвал и месо от алигатор, напомня му на жабешки бутчета Тодор Чапкънов, синът на скулптора Георги Чапкънов-Чапа, не претупва процеса на готвене. Изпипва всяко ястие до най-малките детайли, дори това да му отнема 5-6 часа. Горе-долу толкова приготвял овчарски пай, защото вместо кайма използвал агнешко месо.

Чушки в сладко-лютив доматен сос

Подходящо ястие за Коледния пост Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Моментна хрупкава туршия

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Паста с риба тон и грах

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Качамак с пръжки по селски

Ястие, което да пробвате преди началото на Коледния пост Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Салата с гриловани круши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Щрудел с ябълки и круши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашни локумки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Тиквени топки с орехи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber