Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Аз съм музикант, композитор и част от фолклорния дует “Пирин”. Тъй като имам доста ангажименти в студиото и участия пред публика, за мен е голямо удоволствие в свободното си време да се усамотявам и експериментирам с разни неща в кухнята”, пише ни Румен Иванов.
ПРОДУКТИ
500 г царевично брашно
1,5 л вода
250 г сирене
150 г масло
пушено месо или бекон по желание
сол и червен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изсипваме царевичното брашно в тенджера с подсолена на вкус вряща вода, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
Изчакваме, докато сместа поеме цялата течност и започне да се отделя от стените на съда. Следим да няма бучки от брашното, а да се получи гладка хомогенна смес.
Сваляме тенджерата от огъня, поръсваме качамака с натрошено сирене и леко запържено масло, в което по желание може да добавим малко червен пипер на вкус.
Добавяме по желание нарязано на малки парчета пушено месо или бекон.