Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам много бърза и лесна рецепта за лятото, която приготвям от дълги години”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
400 г oбиновени
бисквити
1 л прясно мляко
80 г ягодово или
малиново нишесте
захар на вкус –
около 150 г
бучка масло
пресни малини
и листа мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Кипваме прясното мляко заедно със захарта. Разтваряме нишестето в малко топла вода, слагаме в него няколко малини и го наливаме към прясното мляко. Слагаме маслото и кипваме течността за 1-2 минути.
Редим в правоъгълна тавичка бисквитите плътно една до друга. Може преди това да ги топнем в топло мляко. Ако ще разстиламе крема още врял, не е нужно да напояваме бисквитите, защото омекват достатъчно.
Заливаме ги равномерно с крема. Отгоре нареждаме малини и покриваме с нов пласт бисквити. Покриваме отново с крем и малко малини, редим трети пласт бисквити и завършваме само с крем.
Поръсваме тортата с натрошени бисквити и я украсяваме с малини.
Оставяме я в хладилник поне за 1 час да стегне. Поднасяме я на парчета със свежи листенца мента.