Яхния със свинско рагу

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7035816 Яхния със свинско рагу Яхния със свинско рагу www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“У дома честичко си хапваме рагу, особено на фурна с картофки. Този път е нещо различно и съвсем елементарно, но много вкусно”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

1 кг свинско рагу, 1 глава кромид лук, 1 чушка, 1-2 моркова, 200 г царевица, 200-300 г грах, 1-2 домата, 3-4 дафинови листа, сол, черен и червен пипер на вкус, олио, пресен магданоз, лайм или лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме и измиваме добре лука, морковите и пипера. Нарязваме ги на дребно или на по-едро, спрямо предпочитанията ни. Подготвяме свинското рагу. Режем го на сравнително дребни парчета, подходящи за яхния.

Задушаваме в голяма тенджера зеленчуците в малко олио - около 5 с.л., заедно с парчетата рагу. Добавяме настърганите домати, разбъркваме и оставяме за 2-3 минути. Доливаме вода около литър и разбъркваме.

Добавяме последователно подправките на вкус, дафиновите листа, граха и царевицата. Готвим или на котлон под капак, или във фурна на 180 градуса до готовност.

Сервираме яхнията, украсена с резен лайм или лимон. Той ще придаде свеж цитросув аромат. Накрая я поръсете с наситнен пресен магданоз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Козуначени рула със стевия

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Козунак с червени боровинки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

10 рецепти с агнешко за незабравим Великден

Великден наближава, а след него се задава и Гергьовден. Ако сте любители на вкусното агнешко, традиционно за тези два празника, и сте решили тази година да зарадвате с нещо малко по-различно вашите близки, тук ще откриете няколко вкусни и нестандартни рецепти, част от книгата „Ястия с агнешко”. Агнешкото е традиционно за българската трапеза и

За силен имунитет световно признатият шеф готвач Андрей Стоилов препоръчва месо, риба и бобови растения

Без съмнение шеф Андрей Стоилов е един от най-добрите кулинари в България. Като такъв има професионален поглед над развитието на българската кухня. “Все още, и за щастие, нашата нация спазва традициите и така би трябвало да бъде”, казва той. Подчертава, че в последно време традицията се преплита с иновацията.

Лапад с ориз на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Нудъли от елда с гъби

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Картофи с босилек и чери домати

Вкусно и бързо за приготвяне постно ястие Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Спаначени банички с картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Терин с коприва

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кексова торта с ананас

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пияни локумки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Лазарови плитки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber