Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви подходяща за сезона рецепта за вегетариански кюфтета от нахут с тиквички и моркови”, пише ни Нели Цекова.
ПРОДУКТИ
2 големи тиквички
3 моркова
1 консерва нахут - около 540 г
3 яйца
брашно
сол и черен пипер
босилек
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настъргваме тиквичките и морковите. Изчакваме ги да отделят водата си и ги отцеждаме. Изсипваме течността от нахута и го намачкваме с вилица, докато получим гъста паста.
Прибавяме тиквичките и морковите в купата при нахута. Объркваме ги добре. Чукваме яйцата. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Поръсваме с малко босилек.
Оформяме от сместа малки сплеснати топчета. Овалваме ги добре в брашно и запържваме в тиган с горещо олио за около 2 минути от всяка страна.
Нареждаме кюфтетата върху хартия за печене. Печем ги във фурната за 15 минути, докато станат златисти. Сервираме топли, по желание с чътни от червен лук.