Рецептите на прочутия “Дантон”: чесън, домат, лимон и девесил за рибите на барбекюто

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7016923 Рецептите на прочутия “Дантон”: чесън, домат, лимон и девесил за рибите на барбекюто Рецептите на прочутия “Дантон”: чесън, домат, лимон и девесил за рибите на барбекюто www.24chasa.bg
Собствениците Антон Михайлов и съпругата му Дани със сина си Роди СНИМКА: Цанко Цанев

За да стане хрупкава пържената акула или цаца, трябва да се смесят бяло и царевично брашно 50/50, казва собственикът на заведението на Златните Антон Михайлов

42-годишният Антон Михайлов е собственик на уникалния рибен ресторант “Дантон”. Заведението е семейно и е на брега на морето до “Трифон Зарезан” на Златни пясъци.

Антон и съпругата му Дани сами са стигнали до кулинарните изненади на тема риба.

Много от техните

рецепти са уникални

и трябва да бъдат изпробвани от всеки гастроном.

“Най-добрата и популярна черноморска риба за пържене е сафридът. Другите риби за подобен начин на приготвяне и по вкусови качества според мен са лихнус, калкан, кая, акула, дребен чернокоп, хамсия и цаца. Всички пържени риби трябва да са добре почистени, подсушени, посолени малко.

Най-важното е

да са пресни,

а не замразени”,

казва Антон.

“За да стане хрупкава пържената риба, трябва да се смесят бяло и царевично брашно 50/50. Аз лично съхранявам рибата в специални хладилници за риба, които я поддържат свежа, например акулата я съхранявам цялата увита в стреч фолио и когато ми поръчат, си режа котлети, същото правя и с калкана. Много важно е и да няма никаква кръв при почистената риба”, допълва той.

Когато става дума за рибата на скара или на барбекю, Антон разкрива още повече тайни.

“Най-вкусната

черноморска риба

за барбекю

е леферът,

който, за съжаление, е голяма рядкост. Другите черноморски риби, които аз приготвям на барбекю, са чернокопът, паламудът, калканът и сафридът, когато е по-едър. Всички по-големи екземрляри, преди да ги сложа на барбекюто, ги пълня с чесън, домат, лимон и лющян (девесил- б.а.), защото тези подправки им придават свеж аромат”, добавя собственикът на “Дантон”.

На снимките ви показваме част от специалитетите, които се приготвят в “Дантон”. Някои от тях са с рибите, които сега се вадят направо от морето - маломерен паламуд, чернокоп, сафрид.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Маслени бисквити за влюбени

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пилешки хапки в сладко-кисел сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ивет Григорова е майстор на мусаката, но дъщеря й Луиза е по-добра в приготвянето й

Готвенето може и да не е любимото нещо за красивата Ивет Григорова, но това не означава, че не го умее. Напротив, когато става дума за любимите ѝ хора, прави най-различни гозби. Напоследък това ѝ се случва всеки ден. “Вечер, като се прибера, задължително приготвяме нещо или аз, или мъжът ми Наско.

Канелени сладки със сладък картоф

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бананови бисквити

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Поръсена със семена баница

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Бабата на Ева Найденова я научила да точи кори за баница

Във Виетнам случайноопитала панирана змия Певицата от “Тоника” Ева Найденова обича да готви. “Главно когато съм свободна и когато има кой да ми яде храната, защото синът ми не е в България. Сега е тук де, но скоро ще заминава”, казва певицата. Прибрал се в родния дом заради коледните и новогодишните празници.

Домашна еклерова торта

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свинско с картофи и пармезан

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Тиквени сладки

Носещи аромат на мед и канела Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Питка "Житен сноп"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Зимен сач

КОЙ ГОТВИ “За Ивановден винаги приготвям месо на сач с много зеленчуци, каквито има налични на пазара. Предлагам ви една от многото ми рецепти за това вкусно и атрактивно поднесено ястие”, пише ни Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 1 кг свинско контрафиле 2-3 глави кромид лук 5-6 бр. средно големи гъби 1-2 тиквички 1 дълъг патладжан 4-5 зелени и червени

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber