Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
По повод наближаващия 1 юни предлагам вкусни домашни солети за децата, пише ни
Румен Петров
ПРОДУКТИ
200 г оризово брашно
200 г крема сирене
20 г настъргано сирене пармезан
1 яйце
2 с.л. микс от смлени семена (ленено, сусамово, слънчогледово)
50 г меко масло
1/2 ч.ч. вода
сух риган, ронена чубрица и ситна морска сол на вкус
сурово слънчогледово семе за овалване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме всички изброени продукти в купа. Замесваме тесто и го оставяме в хладилник за 1 час.
Късаме от тестото парченца и ги оформяме на пръчици. Овалваме ги в слънчогледовото семе и ги подреждаме в тава, застлана с хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса в режим “вентилатор” до приятно покафеняване, или около 20 минути.