Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за много хубаво ястие със свинско месо, което е вкусно и засищащо”, ни пише
Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
2 вратни пържоли
2 средно големи гъби
2 средно големи
картофа
1 малка глава
кромид лук
2 триъгълничета
топено сирене
100 г кашкавал
1/2 к.ч. бяло вино
4 с.л. олио
сол
млян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начукваме леко месото, посоляваме го и го слагаме в намазана с половината мазнина керамична тавичка. Поръсваме с черен пипер. Отгоре редим нарязаните на филии гъби. Върху тях слагаме парченца лук.
Посоляваме леко. Най- отгоре подреждаме картофите, нарязани на по-тънки филии. Поливаме ястието с останалата мазнина. Отново посоляваме леко и поръсваме с черен пипер. Внимателно наливаме виното, което предварително сме разбъркали със сиренето до получаването на кашичка.
Завиваме съда с пекарско фолио и го слагаме в студена фурна. Включваме на 200 градуса и печем в продължение на 1 час и 10 минути. Отвиваме фолиото и продължаваме печенето до момента, в който остане нормално количество сос, като по това време отваряме фурната и поливаме печивото два-три пъти с него.
Поръсваме към края на готвенето с настъргания кашкавал и допичаме до получаването на коричка с приятен цвят.