Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам пилешка манджа със зеленчуци, подходяща за Атанасовден”, ни пише Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ:
600 г пилешки гърди
1 буркан (от 800 г) зелен фасул
8 с.л. стерилизиран или замразен грах
2-3 домата или доматено пюре
2 моркова
2 с.л. червен пипер
1-2 с.л. брашно
1 с. л. соев сос
1 щипка захар
магданоз или целина
1 с.л. чубрица
черен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Посоляваме месото и го нарязваме на парченца, които за кратко запържваме със соевия сос.
Обелваме, измиваме и нарязваме картофите. Слагаме изцеденото месо, картофите, граха, нарязаните моркови и зеления фасул в тенджера. Доливаме вода. Добавяме сол, черен и червен пипер.
Слагаме доматеното пюре или ситно нарязаните домати, наситнената целина или магданоз, щипката захар и чубрицата. Щом ястието е готово, взимаме част от бульона и разтваряме в него брашното. Връщаме го обратно към манджата и оставяме така около 5 минути, докато се сгъсти.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.