Пастет от патладжан

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10407765 Пастет от патладжан Пастет от патладжан www.24chasa.bg
Пастет от патладжан

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Разядка за всеки случай, подходяща и за Коледните пости”, такава ни предлага Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

2 предварително изпечени патладжана

300 г сварен нахут

2 с.л. сусамов тахан

сокът на 1/2 лимон

2 скилидки чесън

4 с.л. зехтин

сол, черен пипер, кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме патладжана и го почистваме от семената. Почистваме чесъна и го нарязваме на дребно.

Пасираме го в блендера заедно с патладжана, нахута и изброените подправки. Прехвърляме сместа в друг съд и добавяме зехтина и лимоновия сок.

Разбъркваме и при необходимост прибавяме още сол на вкус. Пастетът е по-вкусен, ако престои поне ден в хладилник.

Поднасяме го върху пресен или препечен хляб. Гарнираме с магданоз по желание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Щрудел с дюли и орехи

Щрудел с дюли и орехи

Чийзкейк с райски ябълки

Чийзкейк с райски ябълки

Пълнена каракуда, поднесена върху сочни моркови и картофи

Пълнена каракуда, поднесена върху сочни моркови и картофи

Сьомга с кориандър

Сьомга с кориандър

Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Тиквеник с червени боровинки

Тиквеник с червени боровинки

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber