Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам апетитно ястие, подходящо за Коледния пост”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
320-350 г картофи,
250 г домати,
120 г кромид лук,
3 скилидки чесън,
100-120 г моркови,
40-50 мл олио,
600 г замразен
грах,
около 1 с.л.
брашно за
сгъстяване,
1 ч.л. червен
пипер,
1/4 ч.л. черен
пипер, сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме в загрятото олио наситнения лук, настърганите моркови и нарязаните на кубчета картофи с малко сол. Периодично разбъркваме, докато лукът омекне.
Поръсваме с червения и черния пипер и добавяме ситно нарязаните домати и чесън. Задушаваме още 5 минути, като от време на време разбъркваме.
Прибавяме размразения грах, заливаме с гореща вода, доосоляваме и оставяме да къкри на тих огън около 30 мин. Ако течността изври, преди зеленчуците да са сварени, доливаме гореща вода. В края, ако е останала повече течност или ако искаме да сгъстим яхнията, добавяме брашно, размито с малко студена вода.
Варим още 4-5 мин, поръсваме с наситнен магданоз и отстраняваме от огъня. Поднасяме ястието топло, по желание гарнирано с люти чушлета.