Хлебни рулца със сладка и солена плънка

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10299424 Хлебни рулца със сладка и солена плънка Хлебни рулца със сладка и солена плънка www.24chasa.bg
Хлебни рулца със сладка и солена плънка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам ви рецепта за хлебни рулца с плънка - солена и сладка, много подходящи за закуска, а сладките - и за десерт”, пише ни Пепа Стоева.

ПРОДУКТИ

Тънко нарязани филии мек хляб, тостерният е много подходящ

олио и масло за пържене, като пропорцията е 3:1

2-4 яйца за паниране, разбити с щипка сол и прясно мляко

За плънките:

крема сирене и мармалад, шунка, колбас и кашкавал, топено сирене на листчета

банан и течен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Изрязваме корите на хляба. Останалата част на филиите разточваме до около 2 мм. По средата поставяме от плънката - сладка или солена, приготвена от изброените продукти.

Завиваме ги с помощта на свежото фолио на стегнато руло, сякаш са бонбон. Плънката трябва да остане вътре.

Прибираме ги в хладилника за 2 часа или във фризер за 30 мин. Загряваме мазнината, като избираме по-тесен съд за това. Достатъчно е да събираме по 3-4 рулца наведнъж. А мазнината е 3 части олио с 1 част масло.

Пържим ги, като махаме фолиото и ги потапяме в разбитите яйца с прясно мляко. Изчакваме да придобият загар от всички страни. Изваждаме ги да се отцедят от мазнината на кухненска хартия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Запеканка с ориз и зеленчуци

Запеканка с ориз и зеленчуци

Тиквеник с червени боровинки

Тиквеник с червени боровинки

Постна яхния с грах и моркови

Постна яхния с грах и моркови

Яхния с фасул "Черно око"

Яхния с фасул "Черно око"

Рибена саламура

Рибена саламура

Пастет от патладжан

Пастет от патладжан

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber