Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за вкусни,леко пикантни дробчета, които се приготвят бързо и лесно”, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
500 г пилешки дробчета
400 г печурки
3 глави кромид лук
3 червени чушки
50-60 мл олио
сол, черен пипер, магданоз, лют червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме в олио в тиган с незалепващо покритие лука и гъбите, нарязани на едро. След 5-6 минути добавяме нарязаните червени чушки. Ако искаме да е леко пикантно, по желание прибавяме една люта чушка.
Разбъркваме 3-4 минути и добавяме дробчетата, които предварително сме накиснали във вода и добре отцедили. Поръсваме ги със сол и пипер. Изчакваме 8-10 минути и ястието е готово.
Поръсваме с магданоз и сервираме. По желание може да си добавим едро смлян лют червен пипер.