Дробчета по селски на тиган

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10296131 Дробчета по селски на тиган Дробчета по селски на тиган www.24chasa.bg
Дробчета по селски на тиган

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Изпращам рецепта за вкусни,леко пикантни дробчета, които се приготвят бързо и лесно”, пише ни Жана Стоянова.

ПРОДУКТИ

500 г пилешки дробчета

400 г печурки

3 глави кромид лук

3 червени чушки

50-60 мл олио

сол, черен пипер, магданоз, лют червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Задушаваме в олио в тиган с незалепващо покритие лука и гъбите, нарязани на едро. След 5-6 минути добавяме нарязаните червени чушки. Ако искаме да е леко пикантно, по желание прибавяме една люта чушка.

Разбъркваме 3-4 минути и добавяме дробчетата, които предварително сме накиснали във вода и добре отцедили. Поръсваме ги със сол и пипер. Изчакваме 8-10 минути и ястието е готово.

Поръсваме с магданоз и сервираме. По желание може да си добавим едро смлян лют червен пипер.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Запеканка с ориз и зеленчуци

Запеканка с ориз и зеленчуци

Тиквеник с червени боровинки

Тиквеник с червени боровинки

Постна яхния с грах и моркови

Постна яхния с грах и моркови

Яхния с фасул "Черно око"

Яхния с фасул "Черно око"

Рибена саламура

Рибена саламура

Пастет от патладжан

Пастет от патладжан

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber