Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага интересна рецепта за кавърма с яйце.
ПРОДУКТИ
600 г свинско или пилешко месо, 4 яйца, 400 мл доматено пюре, 2 глави лук, 4 скилидки чесън, 7-8 печени червени чушки, сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме нарязаното на кубчета месо. Изваждаме го от съда. В него запържваме лука и чесъна, докато се задушат.
Връщаме месото обратно и добавяме нарязаните на едро печени чушки. Към тях прибавяме запържения лук и чесън. Слагаме доматеното пюре, което може да заменим с доматена паста, и малко вода.
Оставяме под капак ястието на по-слаб огън, до готовност на месото. Овкусяваме с подправките.
Прехвърляме всяка порция в индивидуален съд и слагаме по едно яйце на очи отгоре. Запичаме до готовност на яйцето.