Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Румен Петров ни предлага интересна рецепта.
ПРОДУКТИ
5 яйца
3-4 големи чушки
3 домата
300 г сирене
150 г извара
1/3 стрък праз лук
1-2 скилидки
чесън
олио от гроздови
семена
пресен босилек
или магданоз
червен пипер, сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме чушките и ги почистваме от семките. Праза и скилидките чесън нарязваме на ситно и ги запържваме в малко олио. Когато омекнат, към тях прибавяме нарязаните чушки. Похлупваме ястието и го оставяме да се задуши 10-15 минути. Когато и чушките омекнат, слагаме червен пипер на вкус, разбъркваме, прибавяме смлените (или нарязани на кубчета) домати и посоляваме.
Оставяме ястието да къкри на тих огън, докато се изпари водата. След това прибавяме натрошеното сирене и изварата. Когато започне да се топи, добавяме и леко разбърканите яйца. Разбъркваме и след 2-3 минути отстраняваме от огъня.
Поръсваме с нарязан на ситно пресен босилек или магданоз и отново разбъркваме. Поднасяме ястието топло, със стръкче босилек или магданоз.