Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Редовно приготвям любимия си чийзкейк, защото е бърз и не изисква въртене около печката”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
За основата:
250 г бисквити,
40 г орехи,
50 г масло
За крема:
400 г крема сирене,
300 г заквасена
сметана,
50 г пудра захар,
1 ч.л. ванилов
екстракт
За гарниране:
сладко от плодове
по избор, пресни
боровинки, ягоди,
кокосови стърготини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смиламе бисквитите и орехите в блендер и ги смесваме с разтопеното масло. Изсипваме сместа във форма с падащо дъно, застлана с хартия за печене. Притискаме добре с лъжица или чаша. Може да оформим и малък борд по стената или да наредим ягоди, нарязани на филийки. Оставяме формата в хладилник.
Смесваме крема сиренето със заквасената сметана, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбъркваме със шпатула до получаването на хомогенна смес. Добавяме малко от боровинките и разбъркваме отново.
Изсипваме крема върху основата и заглаждаме. Оставяме чийзкейка в хладилник да стегне за няколко часа, покрит с прозрачно фолио. Заливаме със сладкото, украсяваме с пресни плодове и поръсваме с кокосови стърготини.